Näkökulma: Espanjan La Ligassa on juuri nyt yksi ylitse muiden – tämä joukkue on valmis mestaruustaisteluun

© Kuva: Getty Images

Espanjan La Ligan suurimpien ennakkosuosikkien, eli FC Barcelonan ja Real Madridin, koneet ovat alkukierroksilla yskineet. Samalla Diego Simeonen valmentama Atlético Madrid on näyttänyt, että se on valmis pelaamaan tosissaan mestaruudesta.

Juuri nyt Atlético Madrid on pelillisesti sarjan paras joukkue – ylivoimaisesti.

Ensimmäisellä kierroksella Simeonen suojatit voittivat Getafen. Simeone esitteli siinä kesällä harjoiteltua 4-4-2-timanttimuotoa. Laitapuolustajat nostivat ylös leveyteen ja keskikenttätimantin reunimmaiset levittivät sisäkaistoille tarjoamaan tuen toppareille. Taitava João Félix etsi tiloja kymppialueelta. Hyökkäysmuoto oli siis leveä 2-3-5.

Kieran Trippier keskitti tuossa ottelussa oikealta laitakaistalta ottelun voittomaalin. Maali oli hieno esimerkki automatisoidusta hyökkäyspelaamisesta.

Toisella ottelukierroksella Simeonen joukkue pelasi 3-4-2-1-muodolla. Kolme topparia ottivat Leganesin kärkiparin kontrolliin. Ottelu oli pitkiä aikoja Atlético Madridin kontrollissa, mutta hyökkäyspeli ei tuottanut kuin muutaman todella laadukkaan boksietenemisen.

Simeone reagoi tunnin kohdalla ja näytti, kuinka taktisesti valmis hänen joukkueensa on taistelemaan La Ligan mestaruudesta. Atlético muovautui 4-3-3-muotoon ja löysi tilat Leganesin puolustuslinjan selustasta. João Félix syötti hienon pystyliikkeen jälkeen Vitolon voittomaalin.

Atlético Madrid on taktisesti jopa edellisiä kausia parempi ja monipuolisempi. Antoine Griezmannin korvannut João Félix tuo hurjan määrän taitoa joukkueen hyökkäyspeliin. Simeone on osannut kesän aikana iskostaa pelaajilleen hyökkäyspelitavan, jossa joukkueen vahvuudet tulevat esille.

Tällaista prosessia ei ole Real Madridilla eikä FC Barcelonalla. Ne joukkueet jyräävät loistavien yksilöidensä kautta. Simeonen ryhmä jyrää yhtenäisyydellä, hurjan selkeällä ja todennäköisyyksiä syleilevällä pelitavalla ja valmennuksen kyvyllä reagoida otteluiden aikana tehokkaasti.

Jussi Leppälahti


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.