Barcelonan Copa del Rey -ottelussa Cornellàa vastaan nähtiin odotettu debyytti, kun 18-vuotias huippulupaus Ilaix Moriba pelasi ensimmäisen ottelunsa katalonialaisseuran edustusjoukkueessa.

− Se tuntui mahtavalta. En ole saanut oikein nukuttua siitä lähtien, kun valmentaja sanoi, että pelaan, Moriba sanoi heti pelin jälkeen.

Nuori keskikenttäpelaaja oli Barcelonan avauskokoonpanossa. Peliaikaa kertyi debyytissä 70 minuuttia ennen vaihtoa kentältä.

− Olen todella iloinen ja tunnen kiitollisuutta seuralle ja erityisesti valmentajalle (Ronald Koemanille), Moriba iloitsi.

Ottelu oli Barcelonalle vaikea, sillä kolmostasolla Segunda B:ssä pelaava Cornellà kaatui vasta jatkoajalla maalein 2−0. Barcelona peluutti ottelussa muutamaa hyvin nuorta pelaajaa, jotka eivät yleensä ole kokoonpanossa. Kentällä oli myös tällä kaudella vastuuta saaneita lupauksia.

Koeman kehui voiton tultua kentällä olleita nuorukaisia, joihin lukeutuivat Moriban lisäksi muun muassa Ronald Araújo, Óscar Mingueza, Francisco Trincão ja aiemmin Koemanin epäsuosioon joutunut Riqui Puig. Vaihdosta kentälle tulivat Konrad de la Fuente ja Pedri.

− He näyttivät, että heillä voi olla hyvä tulevaisuus seurassa, Koeman sanoi.

Alankomaalaisluotsi kommentoi vielä erikseen Moribaa.

− Hän on lupaava pelaaja ja erittäin tärkeä seuran tulevaisuuden kannalta, Koeman kehui.

Espanjan juniorimaajoukkueissa pelanneella Moriballa on sopimus Barcelonan kanssa kesään 2022 saakka.

Lähteet: Marca, Sport