Espanjan peräsimestä potkut saanut luotsi kommentoi tilannetta – ”Pestini alkoi ja päättyi samalla tavalla”

© Kuva: Getty Images

Espanjan A-maajoukkuetta valmentanut Robert Moreno sai tiistaina potkut roolistaan. Espanjan jalkapalloliitto nosti Luis Enriquen takaisin A-maajoukkueen peräsimeen.

Enrique joutui poistumaan roolistaan kesäkuussa henkilökohtaisten syiden vuoksi. Enriquen 5-vuotias tytär oli vakavasti sairas ja lopulta menehtyi syöpään elokuun lopussa.

Moreno nousi kakkosvalmentajan paikalta Enriquen korvaajaksi A-maajoukkueen päävalmentajaksi. Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales oli luvannut alusta saakka julkisesti Enriquelle, että luotsi voi palata rooliinsa, jos niin haluaa.

Moreno valmensi Espanjaa loppukarsinnat ja vei maansa ensi kesän EM-lopputurnaukseen karsintalohkonsa voittajana. Tiistaina Rubiales tiedotti Enriquen paluusta. Rubiales myös kertoi, ettei Moreno tullut paikan päälle sovittuun tapaamiseen, vaan lähetti sinne asianajajansa.

Espanjalaismedia Copen mukaan Enrique asetti yhden ehdon paluulleen. Ehtona oli, ettei Moreno enää työskentelisi hänen apuvalmentajanaan. Lähteen mukaan Enriquen mielestä Moreno petti hänet, koska ei pitänyt häneen mitään yhteyttä syksyn aikana Enriquen tyttären kuoleman jälkeen. Enrique ja Moreno asuvat kummatkin Barcelonassa.

Moreno ehti valmentaa Espanjaa virallisesti kesäkuusta saakka. Kuva: Getty

Moreno julkaisi keskiviikkoiltana mietteensä potkujensa jälkeen kirjeen muodossa.

– Otin joukkueen ohjat Maltalla hyvin vaikeassa tilanteessa. Toivon, ettei sitä olisi koskaan tapahtunut. Olisimme tällä hetkellä niin ikään mukana EM-kisoissa, Moreno viittasi maaliskuiseen välikohtaukseen, kun Enrique sai kuulla Maltalla tyttärensä tilasta ja matkasi välittömästi maajoukkuereissulta kotiin.

– Jos ottaisin kantaa roolini viimeisiin tunteihin tai päiviin, se loisi ainoastaan enemmän riitoja kummaltakin osapuolelta, joten en tee sitä, koska en näe siinä mitään järkeä. Olen tämän pestin suhteen rauhallinen. On mahdotonta kiittää kaikkia, mutta kunnioitan kaikkia mielipiteitä. Olen aina sanonut olevani sanani mittainen mies ja sanoin aikoinaan astuvani sivuun, jos Enrique haluaisi palata. Ja niin teinkin, vaikka se merkitsi poistumistani maajoukkueesta. Toivon hänelle kaikkea hyvää, koska hänen onnensa on meidän onni.

Moreno kunnioittaa jalkapalloliitolta saamaansa tukea, vaikka espanjalaismedioiden mukaan Moreno on hyvin pettynyt jalkapalloliitolta saamaansa kohteluun.

– Kiitän kaikkia Espanjan jalkapalloliiton jäseniä saamastani tuesta pestini aikana. Olen tuntenut itseni hyvin kunnioitetuksi.

– Toivottavasti analysoitte minua tuloksien avulla. Ei sillä, minkälainen ihminen olen. Minä olen yrittänyt arvioida pelaajia samalla tavalla jokaisessa joukkueenvalintatilaisuudessa. Haluan vielä pyytää anteeksi sitä, etten antanut viimeistä lehdistötilaisuuttani. Olosuhteet tekivät siitä mahdottoman.

– Pestini alkoi ja päättyi samalla tavalla, eli huonolla maulla. Minun on katsottava eteenpäin ja kohdata uudet haasteet valmentajana. Olen valmis kohtaamaan uudet haasteet ja johtamaan uusia projekteja.