Real Madridilla on keskiviikkona erittäin kova paikka. Se on hyvin tasaisessa Mestarien liigan B-lohkossaan puolivälissä lohkovaihetta vasta kolmantena, joten pisteitä on kerryttävä lisää, jotta paikka kevään pudotuspeleissä heltiää.

Tänään edessä on lähtökohtaisesti lohkovaiheen haastavin ottelu, sillä Madrid pelaa Milanossa Internazionalen vieraana. Inter on tässä vaiheessa lohkon viimeisenä ja janoaa palavasti ensimmäistä voittoaan. Muutoin Antonio Conten miehistöltä uhkaa karata jatkopaikka käsistä jo varhain.

Ottelun asetelmat määrittyvät vähän tarkemmin jo ennen alkuvihellystä, sillä lohkon kärkiottelussa kohtaavat Borussia Mönchengladbach ja Shakhtar Donetsk jo kello 19.55. Shakhtar on Real Madridin kanssa tasapisteissä ja Mönchengladbach pisteen edellä.

Real Madridin Mestarien liiga -kausi alkoi järkytyksellä, kun se hävisi ensimmäisen ottelunsa kotikentällä Shakhtarille 2-3. Tappio oli lähellä Saksassakin, kunnes Karim Benzema ja Casemiro pelastivat Madridille lopussa tasapelipisteen. Edellisellä kierroksella irronnut kotivoitto Interistä oli jatkotoiveiden kannalta ensiarvoisen tärkeä.

Tänään Real Madrid palaa San Sirolle, jossa se voitti keväällä 2016 ensimmäisen Zinédine Zidanen johdolla voittamistaan kolmesta Mestarien liigan mestaruudesta. Tärkeimpinä kokoonpanouutisina joukkueiden edelliseen kohtaamiseen nähden on Romelu Lukakun tervehtyminen pelikuntoon ja toisaalta Sergio Ramosin pudottua ruodusta takareisivamman vuoksi.

Mestarien liigan 4. kierros
25.11. klo 22
Internazionale-Real Madrid

Kuntopuntari

Internazionale, V-T-H-T-T

22.11. Inter-Torino (Serie A), 4-2
8.11. Atalanta-Inter (Serie A), 1-1
3.11. Real Madrid-Inter (Mestarien liiga), 3-2
31.10. Inter-Parma (Serie A), 2-2
27.10. Shakhtar Donetsk-Inter (Mestarien liiga), 0-0

Real Madrid, T-H-V-V-T

21.11. Villarreal-Real Madrid (La Liga), 1-1
8.11. Valencia-Real Madrid (La Liga), 4-1
3.11. Real Madrid-Inter (Mestarien liiga), 3-2
31.10. Real Madrid-Huesca (La Liga), 4-1
27.10. Borussia Mönchengladbach-Real Madrid (UCL), 2-2

Real Madrid-Inter (5 viimeistä)

3.11.2020 Real Madrid-Inter (Mestarien liiga), 3-2
27.7.2015 Inter-Real Madrid (International Champions Cup), 0-3
27.7.2014 Real Madrid-Inter (International Champions Cup), 1-2rp.
10.8.2013 Inter-Real Madrid (harjoitusottelu) 0-3
25.11.1998 Inter-Real Madrid (UCL), 3-1

Poissaolijat

Real Madrid

Fede Valverde (reisivamma)
Sergio Ramos (takareisivamma)
Luka Jovic (koronavirus)
Éder Militão (koronavirus)
Karim Benzema (nivusvamma)
Álvaro Odriozola (pohjevamma)

Inter

Marcelo Brozović (koronavirus)
Aleksandar Kolarov (koronavirus)
Daniele Padelli (koronavirus)
Stefano Sensi (reisivamma)
Matías Vecino (polvivamma)
Andrea Pinamonti (nilkkavamma)

Arvioidut avauskokoonpanot

Inter, 3-5-2

Handanovič; Škriniar, De Vrij, Bastoni; Hakimi, Barella, Gagliardini, Vidal, Young; Lukaku, Martínez

Real Madrid, 4-3-3

Courtois; Lucas Vázquez, Varane, Ramos, Mendy; Valverde, Casemiro, Kroos; Asensio, Benzema, Hazard

Valmentajien kommentit

Zinédine Zidane, Real Madrid:

– Tiedämme, kuinka tärkeä pelaaja Sergio Ramos on, mutta tilastot (seitsemän tappiota kahdeksassa viime pelissä ilman Ramosta) on tehty rikottaviksi. Tiedämme, että tämä peli on kuin finaali jatkopaikkaa ajatellen. Haluamme kolme pistettä.

– Me haluamme aina voittaa, emmekä tavoittele tasapeliä. Lähdemme kentälle antamaan kaikkemme.

– Edellisessä Inter-pelissä meillä oli vaikeuksia. Se on normaalia, kun pelaa todella hyvää joukkuetta vastaan. Joukkue aloitti ja lopetti pelin hyvin. Joinain hetkinä oma joukkue on todella vahva ja välillä tulee vaikeampia hetkiä. Se ei koske vain Madridia. Kaikilla joukkueilla on hankaluuksia tällä poikkeuksellisella kaudella.

– Antonio Conte oli Juventuksessa pelatessani joukkueeni kapteeni. En pysty sanomaan hänestä yhtä yksittäistä muistoa pelaajana. Valmentajana hän on samanlainen johtaja kuin oli kentälläkin.

Antonio Conte, Inter:

– Meille tämä on finaali. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa. Meitä odottaa vaikea peli, sillä tiedämme, millainen joukkue Madrid on. Pystymme kuitenkin voittamaan, jos haluamme sitä tarpeeksi. Näytimme sen vierasottelussa.

– Tällä kaudella emme ole vielä päässeet vauhtiin, muta sanoilla ei ole merkitystä. Meidän täytyy parantaa ja kantaa vastuumme. Aikaa meillä vielä on, mutta nyt on löydyttävä enemmän keskittymiskykyä, nälkää ja tahtoa.

– En usko Madridin poissaolojen vaikuttavan suunnitelmiimme. Madrid ei voi itkeä poissaolojaan, sillä heillä on kokoonpanossaan valtavasti todella hyviä pelaajia. Minua naurattaa, että lehdistö puhuu heidän poissaoloistaan.

– Totta kai minua häiritsee meihin kohdistunut kritiikki. Työstämme yritetään aina löytää jotain negatiivista. Tiesimme sen kuitenkin jo viime kaudelta. Henkisesti minä olin valmis, mutta joku pelaajista kenties ei. Jos kuitenkin kantaa tärkeää pelipaitaa, ei keskitietä ole. Joko kaikki on kaunista tai kaikki on rumaa.

– Ainoa tapa vastata spekulaatioihin, kritiikkiin ja typeryyksiin on vastata niihin kentällä. Jos emme kestä kritiikkiä, meidän täytyy valita pienempiä seuroja ja elää rauhallisempaa elämää.

– Voi olla, että Alexis Sánchez, Romelu Lukaku ja Lautaro Martínez pelaavat yhdessä jossain vaiheessa peliä. Me olemme hyökkäävä joukkue, laitapakkimme nousevat paljon ja keskikenttäpelaajammekin ovat hyökkääviä. Kolmella hyökkääjällä aloittaminen olisi hyvin vaikeaa, mutta pelin edetessä saatamme joutua ottamaan enemmän riskejä.

Ottelun erotuomari on englantilainen Anthony Taylor.

Mistä näet pelin?

Mestarien liigan ottelut näkyvät maksullisilta C Moren kanavilta ja C Moren suoratoistopalvelusta. Interin ja Real Madridin välinen ottelu näkyy C More Sport 1 -kanavalta sekä C Moren suoratoistopalvelusta. Ottelun selostaa Tuomas Virkkunen. C More Sport -kanavapaketti maksaa 29,95 euroa kuukaudessa.

Ottelu alkaa kello 22 Suomen aikaa. C More -illan studio-osuus alkaa kello 19.50 ennen ottelua Olympiakos-Manchester City. Studioisäntänä on Petri Pasanen.

Teppo Laaksonen

@LaaksosenTeppo
#UCLfi @CMoreSportFi

Mönchengladbach-Shakhtar&Inter-Real Madrid Tuomas Virkkunen
Olympiacos-Man City @LauriKottonen
Atletico Madrid-Lokomotiv Niki Juusela
Bayern M-Salzburg @karhutero
Liverpool-Atalanta @KimKallstrom86
Marseille-Porto @LaaksosenTeppo
Ajax-Midtjylland @Sorjogenov

Lähteet: UEFA:n kotisivut ja AS