Mestarien liiga -ennakko: Nyt tarvitaan voittamisen kulttuuria – selviääkö Real Madrid ilman kapteeniaan?

© Kuva: Getty Images

Se on täällä taas! Vihdoin, lähes viiden kuukauden tauon jälkeen tänään pelataan taas Mestarien liigaa. Katsojia ei stadioneilla ole, joten ympäri maailmaa ollaan television varassa. Heti alkajaisiksi perjantai-ilta tarjoaa kaksi ennakolta mahtavaa ottelua. Real Madrid lähtee hakemaan Manchester Cityn 2-1 -johtoa takaa, ja Juventus pyrkii kaatamaan avausosan yllättäen 1-0 -voittaneen Lyonin.

Viime vuosikymmenellä neljä kertaa Mestarien liigan voittanut Real Madrid nousi upean loppuvetonsa ansiosta La Ligan mestariksi. Kymmenen perättäistä voittoa (ja päätöskierroksen tasapeli) oli loistava suoritus, mutta kova on haaste Manchesterissakin. Realin kun on jo lähtökohtaisesti tehtävä vieraskentällä kaksi maalia, jotta jatkoonpääsy olisi mahdollinen.

Helmikuun lopussa pelattua otteluparin avausosaa Real Madrid johti jo Iscon maalilla 1-0. Gabriel Jesus ja rankkarista onnistunut Kevin de Bruyne nostivat kuitenkin Cityn arvokkaaseen vierasvoittoon. Voittomaalin jälkeen Real-kapteeni Sergio Ramos otti vielä suoran punaisen ja hankaloitti Los Blancosin ahdinkoa entisestään. Ramos lensi kyllä joukkueen mukana Englantiin, mutta kentälle hänellä ei tänään ole asiaa.

Jos oli Real Madridin loppukauden vire kivikova, niin vakavaa notkahdusta ei kokenut Citykään. 12 ottelustaan se voitti yhdeksän ja hävisi kolme. Kaikki kolme tappiota tulivat vieraissa: Chelseaa, Southamptonia ja FA Cupin välierässä Arsenalia vastaan. Voittamissaan yhdeksässä ottelussa Manchester City päästi yhteensä vain yhden maalin. Tilasto korostaa avausmaalin merkitystä entisestään.

Cityn puolella on sekin tilasto, että se on edennyt jatkoon kaikilla aiemmalla kymmenellä kerralla, kun se on voittanut neljännesvälierissä avausosan. Real Madridilla on kaikilla mittareilla iso vuori kiivettävänään.

Sergio Ramosin ohella Realin kokoonpanosta ovat sivussa epäsuosioon ajautuneet Gareth Bale ja James Rodríguez sekä koronatartunnan saanut Mariano. City puolestaan joutuu otteluun ilman Sergio Agüeroa ja Benjamin Mendyä.

Koronaviruskausi on tuonut tullessaan monia poikkeuksellisia järjestelyjä. Puolivälierät ja välierät pelataan tällä kaudella yksiosaisina Lissabonissa järjestettävässä Final Eight -turnauksessa. Uusia arvontoja ei myöskään enää järjestetä, vaan kaavio on jo arvottu loppuun asti. Jatkaja parista Manchester City-Real Madrid kohtaa puolivälierissä joko Lyonin tai Juventuksen. Välierissä tämän nelikon parhaan vastustaja löytyy joukosta Napoli, Barcelona, Bayern München tai Chelsea.

Mestarien liiga on Real Madridin ominta maaperää, ja seura kuuluu vuodesta toiseen kilpailun suurimpiin suosikkeihin. Niin tälläkin kaudella. Kaikkein suurin este sillä on kuitenkin ylitettävänään perjantai-iltana. Mahdolliseen kolmeen seuraavaan peliin lähdetään aina 0-0:sta, mutta Manchesterissa Real on alkuvihellyksestä lähtien takaa-ajaja.

Real Madridin kannalta pelottavin tilasto on kuitenkin se, miten se on pärjännyt viimeisissä Mestarien liigan peleissään ilman Sergio Ramosia. Kuudesta viimeisestä tällaisesta ottelustaan se on nimittäin hävinnyt peräti viisi. Todennäköisesti avauskokoonpanoon nousevalla Éder Militãolla onkin tänään kaikkien aikojen näytönpaikka.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.