Madridilaislehti AS tietää kertoa, että Lionel Messi, 33, on erittäin lähellä uuden jatkosopimuksen tekemistä Barcelonan kanssa. Sopimuksen on määrä kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Kataloniasta kantautuvien väitteiden mukaan Messi on ollut neuvotteluissa hyvin aktiivinen, ja jäljellä on enää vain muutamia teknisiä kysymyksiä ratkaistavaksi, minkä jälkeen hän allekirjoittaa seuransa esittämän tarjouksen. Tämä voi tapahtua jopa ennen Copa Américan alkua.

Vielä viime kesänä Messi yritti päästä irti Barcelonan ikeestä. Näin ei kuitenkaan käynyt, ja kauden aikana hänen mielensä on muuttunut. Merkittävinä osatekijöinä on ollut hänen pitkäaikaisen ystävänsä Sergio Agüeron, 33, siirtyminen Barçaan ja seurapresidentin vaihtuminen Joan Laportaan. Messin suhde edelliseen puheenjohtajaan, Josep Maria Bartomeuun, oli vaikea.

Laporta vakuuttelikin tiistaina, että kaikki on neuvotteluissa edennyt kuten pitää. Hän sanoi, että Messi haluaa jäädä nykyiseen seuraansa ja että Barcelona on tätä tarkoitusta varten laittanut hieman rahaa sivuun.