Leo Messi pelaa Barcelonassa alkavalla kaudella. Barcelonan kapteeni vahvisti uutisen Goalin haastattelussa.

Barcelona ei päästä Messiä lähtemään seurasta, sillä Barcelonan ja La Ligan mukaan Messillä on edelleen sopimuksessaan 700 miljoonan euron ulosostopykälä, vaikka Messin leirin julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, ettei pykälä olisi enää voimassa.

Messin nykyinen sopimus Barcelonan kanssa päättyy alkavan kauden jälkeen, jolloin pelaajan odotetaan poistuvan seurasta ilmaiseksi. Messi saa neuvotella vapaasti muiden seurojen kanssa sopimuksesta vuodenvaihteesta lähtien.

– Sanoin seuralle ja etenkin seurapresidentille (Josep Maria Bartomeu) halustani poistua seurasta. Olen sanonut sitä koko vuoden. Mielestäni oli oikea aika astua sivuun. Mielestäni seura tarvitsi enemmän nuorempia ja uusia pelaajia ja uskoin aikani Barcelonassa tulleen päätökseen, vaikka olen aina sanonutkin haluavani päättää urani täällä, Messi totesi.

– Viime kausi oli hyvin vaikea. Kärsin harjoituksissa, otteluissa ja pukukopissa. Kaikki oli vaikeaa ja sitten tuli hetki, kun aloin suunnitella lähtöä, uusia tavoitteita ja uusia ilmoja. Se ei johtunut Bayern-tappiosta, vaan olin miettinyt sitä päätöstä pitkän aikaa. Sanoin siitä presidentille, joka vastasi, että minulla on kauden loppuun asti aikaa päättää, lähdenkö vai en ja lopulta hän petti lupauksensa.

Messi jää Barcelonaan vasten tahtoaan. Se kävi harvinaisen selväksi. Kuva: Getty

Messin mielestä Barcelonalla ei ole minkäänlaista projektia.

– Halusin voittavan projektin ja voittaa mestaruuksia. Totta puhuen Barcelonalla ei ole ollut pitkään aikaan minkäänlaista projektia. Seura epäonnistuu asioissa, joita he yrittävät peitellä. Kuten sanoin aiemmin, niin ajattelin vain perheeni ja seuran parasta.

Messi kertoi haastattelussa, miten hänen perheensä reagoi mahdolliseen siirtoon.

– Siitä kehkeytyi valtava draama. Koko perhe itki, eivätkä lapseni halunneet poistua Barcelonasta tai vaihtaa koulua. Haluan kilpailla mahdollisimman korkealla tasolla, voittaa mestaruuksia ja kilpailla Mestarien liigan voitosta. Voit voittaa tai hävitä Mestarien liigassa, koska sen voittaminen on hyvin vaikeaa, mutta siitä on taisteltava. Edes kilpailla siitä, eikä hävitä AS Romalle, Liverpoolille ja Bayernille karmealla tavalla. Sen vuoksi tein päätöksen siirrosta, jota ei nyt tapahtunutkaan.

– Olimme täysin varmoja siitä, että pääsen lähtemään Barcelonasta ilmaiseksi. Seurapresidentti sanoi minulle aina, että voin kauden lopussa päättää lähdenkö vai jäänkö. Nyt he väittävät, etten kertonut siitä ennen kesäkuun 10. päivää, vaikka vielä silloin taistelimme La Ligan voitosta tämän paskaisen viruksen keskellä, joka pilasi kaikki aikataulut.

– Sen vuoksi jatkan täällä. Ainoa syy, miksi jään tänne on se, että presidentin mielestä minun on maksettava 700 miljoonan euron ulosostopykälä lähteäkseni. Se on mahdotonta. Sitten oli mahdollisuus mennä oikeuteen, mutta en koskaan menisi oikeuteen Barcelonan kanssa, koska rakastan tätä seuraa ja Barcelona on antanut minulle kaiken siitä lähtien, kun saavuin tänne. En koskaan edes ajatellut haastaa Barcelonaa oikeuteen.

Messi kertoi haluavansa viettää onnellisesti uransa viimeiset vuodet, mutta se ei onnistu – ainakaan nyt. Kuva: Getty

Messi on loukkaantunut siitä, miten hänen barcelonismoa on epäilty.

– Minua on loukannut pahasti se, miten minua vastaan on julkaistu valheita. Tai se, että joku ajattelee minun haastavan Barcelonan oikeuteen, jotta hyötyisin siitä. En ikinä tekisi niin. Toistan sen, että halusin lähteä ja minulla oli kaikki oikeudet siihen, koska sopimuksessani lukee, että voin lähteä ilmaiseksi. Lähtöpäätös oli hyvin vaikea ja se oli minulle vaikeaa, mutta halusin poistua, koska halusin viettää onnellisesti urani viimeiset vuodet, mutta viime kaudella en löytänyt onnellisuutta, Messi latasi.

Messi kertoi antavansa kaikkensa alkavalla kaudella, vaikka joutuukin jäämään Barcelonaan vasten tahtoaan.

– Jatkan uraani ensi kaudella Barcelonassa, eikä asenteeni kentällä tule muuttumaan, vaikka halusinkin lähteä. Annan kaikkeni. Olen aina halunnut voittaa. Olen kilpailuhenkinen, enkä pidä häviämisestä ollenkaan. Haluan Barcelonalle aina parasta. Niin pukukopille kuin minullekin.

– Sanoin aikoinaan, ettei tällä joukkueella riitä Mestarien liigan voittoon. Nyt totta puhuen en tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Meillä on uusi valmentaja ja uudet ideat. Se on hyvä asia, mutta on katsottava, miten joukkue vastaa niihin ideoihin ja selvitettävä, pystymmekö kilpailemaan pokaaleista. Voin sanoa jääväni ja antavani kaikkeni.

Messin mukaan hänen poikansa Thiago aneli häntä pysymään Barcelonassa.

Mateo (Messin nuorin poika) on vielä pieni, eikä hän ymmärrä, mitä merkitsee muualle lähteminen. Thiago ymmärtää sen. Hän on vanhempi. Hän kuuli jotain televisiosta ja kysyi minulta, mikä tilanne on. Hän ei halunnut tietää mitään mahdollisesta lähdöstä ja siitä, että hän joutuisi uuteen kouluun ja ystävystymään uudelleen. Hän itki minulle ja aneli minua jäämään Barcelonaan. Se oli todella vaikeaa, mutta ymmärrettävää.

Messi otti kantaa myös kuuluisaan burofaxiinsa, jonka hän lähetti Barcelonalle ilmoittaakseen lähtöaikeistaan. Kuva: Getty

Messi lähetti Barcelonan seurajohdolle burofaxin, jossa pelaaja ilmoitti käyttävänsä sopimuksessaan olevan pykälän, jonka avulla Messi pääsisi lähtemään ilmaiseksi.

– Se oli tapa tehdä asiasta virallista. Sanoin seurapresidentille koko vuoden haluavani lähteä. Hän sanoi, että puhutaan siitä sitten joskus. Presidentti ei antanut mielipiteelleni huomiota. Burofaxin lähettäminen oli tapa ilmoittaa virallista kautta se, että käytän optioni ja jään vapaaksi agentiksi. Tarkoitukseni ei ollut luoda minkäänlaista show’ta, vaan ainoastaan ilmoittaa tekemästäni päätöksestä.

Messi avasi lopuksi vielä lisää aikatauluasiaa, johon Barcelona edelleen viittaa sanoessaan, ettei Messi voi lähteä ilman ulosostopykälän maksamista.

– Jos en olisi lähettänyt burofaxia, olisi kaikki jatkunut ennallaan. Minulla olisi jatkunut normaalisti sopimus ensi kaudesta. He sanovat, etten kertonut päätöksestäni 10. kesäkuuta mennessä, mutta toistan itseäni. Olimme keskellä kaikkia kilpailuja, eikä silloin ollut oikea aika ilmoittaa tästä.

– Presidentti silti sanoi minulle aina, että kun kausi päättyy, niin päätät jäätkö vai et. Hän ei koskaan sanonut tarkkaa aikataulua, johon mennessä siitä oli kerrottava. Burofaxin myötä ilmoitin virallisesti, etten jatka seurassa, mutta tarkoituksena ei ollut aloittaa minkäänlaista taistelua Barcelonan kanssa.