Ranskassa ja Espanjassa aamu aukesi räväkällä jalkapallokansikuvalla. Maineikas France Football liitti kanteensa käsitellyn kuvan Lionel Messistä Paris Saint-Germainin pelipaidassa, ja huomio oli taattu. Yli 20 vuotta Barcelonaa edustaneen Messin huhutaan harkitsevan maisemanvaihtoa ensi kesänä, ja PSG on yksi hyvin mahdollisista uusista osoitteista. Siellä Messi pääsisi jälleen pelaamaan yhdessä ystävänsä Neymarin kanssa.

Kataloniassa kuvaa on pidetty hyvin provokatiivisena, varsinkin kun ottaa huomioon, että Barcelona ja PSG kohtaavat Mestarien liigassa jo ensi viikolla. Sen on arveltu voivan vaikuttaa myös Messin keskittymiseen. Toisaalta vastapalloon Twitteriin postattiin nopeasti kooste, jossa katalaanilehtien Sportin ja Mundo Deportivon huomautettiin laatineen vuosien saatossa peräti 55 kansijuttua, jossa spekuloitiin Neymarin paluulla Barcelonaan.

🤣🤣🤣 55 front covers of Spanish (Barcelona-based) papers talking about a supposed return for Neymar to illustrate Barça’s cry arsing over Messi on France Football as not having a leg to stand on. They’ve got a (55) point(s). Not so great when boot on other foot.

Filippo Ricci

@filippomricci
En Francia han recopilado 55 portadas de periódicos de Barcelona sobre Neymar y su imposible vuelta al Barça. No me parece el caso de molestarse por una de Messi en France Football...

Pelkän räväyttävän kuvan varaan France Football ei juttuaan rakentanut, vaan sisäsivuilla spekuloitiin sillä, kuinka Messin siirto Pariisiin voisi toteutua. Lehti muistuttaa myös siitä, kuinka Cristiano Ronaldo lähti hakemaan uusia haasteita Juventuksesta ennen uransa päättymistä. Sen mukaan historian saatossa vain yksi Ballon d’Orin voittanut pelaaja, Ferencvarosin Florian Albert, on pelannut koko uransa yhdessä ja samassa seurassa – eikä Messistä välttämättä tule toista.

Mahdollisen siirron taustalla ovat luonnollisesti Barcelonan epävakaa tilanne, niin taloudellisesti kuin urheilullisestikin. Barcelonalla on kokonaisvelkaa huimat 1 173 miljoonaa euroa, ja Messin edellisen sopimuksen kokonaiskulut olivat massiiviset 724 miljoonaa.

France Footballin mukaan Messi ei ole vielä päätöstään uran jatkosta tehnyt, vaan aikoo odottaa Barcelonan maaliskuisen puheenjohtajavaalin tulosta seuravalintaansa puntaroidakseen. Jos vuosina 2003-2010 Barcelonaa johtanut Joan Laporta valitaan, saattaa Messi kallistua jäämisen kannalle, sillä hänellä on Laportan kanssa erinomaiset välit. Toki myös ykköshaastaja Víctor Font on vakuutellut Messin seuraan jäämisen olevan tärkeää.

Jos taas Messi PSG:hen siirtyy, on avainasemassa juuri Neymar. Neymar antoi jo syksyllä pelin jälkeisen haastattelun, jossa hän lupasi pelata ensi kaudella yhdessä Messin kanssa. Neymarin jatkosopimusneuvottelut etenevät sopuisassa hengessä, ja keskeisenä tekijänä pidetään kenties juuri Messi-Neymar -kaksikon paluuta yhteen.

[readmore from=Messi-Lionel]

Vaakakupissa saattavat painaa myös Messin maanmiehet, maajoukkueesta tuttu hyvä ystävä Ángel Di María sekä PSG:n valmentajaksi vuodenvaihteessa palkattu Mauricio Pochettino. Pochettino on jo antanut hyvin Messi-myönteisiä lausuntoja julkisuuteen.

Vaikka Messi Pariisiin siirtyisikin, pidetään selvänä, että PSG:ssäkin hänen palkkansa laskisi tuntuvasti nykyisestä. PSG ei suinkaan ole myöskään ainoa Messistä kiinnostunut seura, vaan myös Pep Guardiolan valmentamaa Manchester Cityä pidetään mahdollisena uutena osoitteena.

Lähde: AS