La Ligassa vietettiin lauantaina harvinainen päivä, kun sekä Real Madrid että Barcelona kokivat tappion selkeitä altavastaajia vastaan. Real Madrid taipui sarjanousija Cádizille 0-1 ja Barcelona hävisi samoin numeroin Getafelle.

Ottelun jälkeen valmentajia puhutti ennen kaikkea Getafen Allan Nyom. Nyom rikkoi Getafen boksissa Ansu Fatia joidenkin mielestä rankkarin arvoisesti ja Barcelonan käskyttäjä Ronald Koeman väitti Nyomin haukkuneen tätä sivurajalla. Getafen José Bordalas vastasi epäilevänsä väitteitä jyrkästi.

Pienemmälle huomiolle sen sijaan jäi, että Barcelonan kapteeni ja suvereeni ykköstähti Lionel Messi pelasi harvinaisen kehnon ottelun. Messin vaisuudesta kertovat myös tilastot.

Messi pelasi Getafea vastaan täydet minuutit – lisäaikoineen lähes sata minuuttia – ja antoi koko ottelun aikana vain 30 onnistunutta syöttöä. 17-vuotias Pedri pystyi lähes samaan (29 syöttöä), vaikka pelasi reilut puoli tuntia vähemmän, eli 62 minuuttia.

Messi oli vielä esillä ottelun avausjaksolla ja osui kerran ulkotolppaankin, mutta toisella puoliajalla hän jäi pahasti pimentoon. Selitystä on helppo hakea väsymyksestä, sillä Messi lensi maaottelutauolla kahdesti Atlantin yli ja pelasi kaksi täyttä 90-minuuttista Argentiinan MM-karsintaotteluissa.

Barcelonan valmentaja Ronald Koeman kiisti kuitenkin jo ennen ottelua perjantaina, että 33-vuotias Messi kärsisi väsymyksestä.

– Jos hän ei pelaa, hän on vielä väsyneempi. Jos kyseessä ei ole mikään terveydellinen syy, Messi voi pelata tällä viikolla neljä ottelua, Koeman totesi AS:n mukaan.

Monet odottivat, että Messi saattaisi aloittaa Getafea vastaan penkillä maaottelutauon rasituksen jälkeen, mutta Koeman peluuttikin häntä kokonaisen ottelun verran. Ehkä lähiaikoina Messiä hyödynnetään kuitenkin myös super-subina, sillä siinäkin roolissa hän on La Ligan parhaita. Messi on tehnyt uransa aikana 24 La Liga -maalia tultuaan toisella puoliajalla vaihdosta sisään. Aktiivipelaajista kukaan ei ole pystynyt yhtä moneen.

[readmore from=Messi-Lionel]

Messi on pelannut Barcelonan kaikki kauden neljä ottelua alusta loppuun. Neljän La Liga -ottelun tehosaldo on yksi maali ja kaksi maalisyöttöä. Hän oli ainoa Barcelonan avauskokoonpanossa lauantaina pelannut pelaaja, joka huilasi sunnuntain harjoitukset.

Tällä viikolla Barcelonalla on edessään kaksi tärkeää ottelua. Tiistaina se avaa Mestarien liiga -kautensa kotiottelulla unkarilaista Ferencvarosia vastaan. Lauantaina puolestaan on edessä kauden ensimmäinen El Clásico.