Barcelonan äkkiä noussut, mutta nopeasti myös laantunut kriisi Éric Abidalin suorasukaisista puheista käynnisti myös spekulaatiot Lionel Messin tulevaisuudesta seurassa. Eikä ihme, sillä älähtihän juuri Messi näistä lausunnoista omalla Instagram-tilillään.

Yleensä maltillisena ja harmonisena esiintyvän Messin ulostulo sai espanjalaismedian spekuloimaan välittömästi argentiinalaistähden turhautumisesta. Messin arvellaan olevan pettynyt Barcelonan toimiin (tai toimettomuuteen) siirtomarkkinoilla ja mahdollisesti myös seuraikoni Xavin valehtelemisella vihjailuun.

Kaikkein eniten Messiä uskotaan pännivän se, että mediassa epäillään säännöllisesti hänen itsensä vaikuttavan ratkaisevasti Barcelonan pelaajasiirtoihin ja peluutukseen. Abidalin syytökset antoivat ymmärtää, että pelaajisto olisi savustanut myös Ernesto Valverdeä ulos. Vaikkei Messiä nimeltä mainittukaan, arvellaan ”Kirpun” kyllästyneen siihen, että hänen väitetään häärivän takapiruna Barcelonan strategisissa toiminnoissa.

32-vuotias Messi on viettänyt Barcelonan organisaatiossa jo 19 vuotta. Nyt italialainen Gazzetta Dello Sport leikittelee ajatuksella, että kausi Barcelonassa voisi olla Messin viimeinen.

Italialaislehden mukaan useat seurat ovat valmiina Messin lähtöhaluja silmällä pitäen. Messin sopimuksessa tiedetään olevan erikoinen ”pakopykälä”. Se sallii hänen lähtevän Barcelonasta ilman siirtokorvausta jokaisen kauden päättyessä, jos hän vain kertoo Barcelonalle aikeistaan vähintään kuukauden varoitusajalla. Messi vahvisti pykälän olemassaolon Sportin haastattelussa viime syksynä.

Gazzettan mukaan Messin hankkimiseen on kiinnostusta ja taloudellista muskelia viidellä eri seuralla: PSG:llä, Manchester Cityllä, Manchester Unitedilla, Juventuksella ja Internazionalella.

Vaikka siirtokorvausta ei tarvitsisikaan maksaa, olisi Messin värväys luonnollisesti silti jättimäinen taloudellinen satsaus. Messin vuosipalkaksi uudessa seurassa arveltaisiin 50-85 miljoonaa euroa. Englantilaisen Daily Mailin mukaan suosikki Messin mahdolliseksi uudeksi seuraksi olisi Manchester City, jota valmentaa Messin vanha tuttu Barcelonasta, Pep Guardiola.

[readmore from=Messi-Lionel]

Messin nykyinen sopimus Barcelonan kanssa ulottuu kesään 2021. Jatkosopimusneuvotteluja ei ole vielä aloitettu.

Gazzetta menee vieläpä niin pitkälle, että se arvelee Barcelonalla olevan jo B-suunnitelman valmiina, mikäli Messi tosiaan haluaisi lähteä. Tällöin Barca haluaisi hankkia seuraan Lautaro Martínezin ja Neymarin.