Superlatiivit loppuvat maailman lehdistöltä kesken: ”Kaikki, mihin Messi koskee, on kultaa”

© Kuva: Getty Images

Lionel Messi kävi maanantaina vastaanottamassa uransa kuudennen Ballon d’Orin. Saavutus on historiallinen. Cristiano Ronaldo on voittanut Ballon d’Oreja viisi, eikä kukaan muu kolmea enempää.

Maailman lehdistö on käyttänyt Messin kohdalla jo jota kuinkin kaikki ylisanat. Jotain uutta piti kuitenkin keksiä, kun Barcelonan supertähti palasi valtaistuimelleen. Näin mediassa hehkutettiin Messin kuudetta Ballon d’Oria.

Ranskalaislehti L’Èquipe otsikoi juttunsa ”Ainoa maailmassa”. Artikkelissaan se muistutti Messin voittaneen sekä La Ligan että Mestarien liigan maalikuninkuuden ja Euroopan Kultaisen kengän, vaikka Barcelona saikin taipua Mestarien liigan välierissä ja Argentiina Copa América semifinaalissa.

Italialainen La Gazzetta dello Sport keskittyi muistuttamaan kärkenään siitä, että Messi paineli taas yhdellä Cristiano Ronaldon edelle. Itse jutussa se käsitteli pettyneitä pelaajia Messin putsatessa pöydän siitä huolimatta, että Mestarien liigan voitto jäi haaveeksi.

– Pettyä sai suuri egyptiläinen arkkitehti (Mohamed Salah), joka loisti Jürgen Kloppin joukkueessa. Salah sijoittui viidenneksi, neljänneksi yltäneen Sadio Manén ja etenkin Virgil Van Dijkin (toinen) taakse. Cristiano säilyi palkintopallilla ja menetti yhden sijan viime vuoteen verrattuna. Tuolloin voitti Luka Modric. Cristiano ei edes saapunut maanantaina Pariisiin palkintotilaisuuteen, Gazzetta kirjoitti.

Englantilainen Daily Mail ihmetteli, mitä Virgil van Dijkin pitäisi tehdä Ballon d’Orin voittaakseen. Hollantilaistoppari kun oli viime kauden aikana jota kuinkin ohittamaton.

– Liverpoolin onni vaihteli vuoden 2019 Ballon d’Or -gaalassa. Puolustaja Virgil van Dijk sai taipua kuusinkertaiselle voittajalle Lionel Messille, mutta Alisson Becker kruunattiin maailman parhaaksi maalivahdiksi. Mullistettuaan Jürgen Kloppin puolustuksen saavuttuaan Anfieldille vuonna 2017, perintöprinssi Van Dijk luultavasti kysyy itseltään, mitä muuta hänen pitäisi tehdä ykköspaikan vallatakseen, Daily Mail kirjoitti.

Argentiinalaislehti Olé otti luonnollisesti maanmiehensä hehkutuksesta kaiken irti.

– Lionel Messi voitti Ballon d’Orin neljän vuoden tauon jälkeen. Palkinto oli fantastisen kauden tuote. Numero ’10’ pelasti Barcelonan ja vei sen La Ligan voittoon, ja kiilasi hollantilaisen Virgil van Dijkin, Manén ja Cristianon edelle. Leo on kultaa. Kaikki, mihin hän koskee, kiiltää.

Olén otsikko oli simppelisti ”Kaikki mihin hän koskee, on kultaa”.

Brasilialainen Globoesporte otsikoi juttunsa ”Toisella tasolla”.

– Ballon d’Or kuuluu Lionel Messille kuudennen kerran. Messi on nyt yksin palkintohistorian suurin voittaja, ja hänellä on yksi pokaali Cristianoa enemmän. Yhteensä Messillä on kahdeksan palkintoa: kuusi Ballon d’Oria, joista neljä jaettiin yhdessä FIFA:n kanssa, sekä kaksi muuta maailman jalkapallon kattojärjestön jakamaa maailman parhaan pelaajan palkintoa (The Bestiä), Globoesporte kirjoitti.

Messi on valittu maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi vuosina 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 ja 2019.

Lähde: AS


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.