Uskomaton pelaaja – Lionel Messin käsittämätön vaparitilasto korostuu vertailussa muihin seuroihin

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

La Liga -kauden 2019-2020 ensimmäistä hattutemppua saatiin odottaa aina lauantai-iltaan saakka. Ehkä järin moni ei yllättynyt, että ensimmäinen hattutemppu merkittiin Barcelonan supertähden Lionel Messin nimiin. Barcelona voitti kotikentällään Celta Vigon maalein 4-1 (lue raportti ottelusta).

Messin hattutemppu syntyi sataprosenttisesti erikoistilanteista. Argentiinalainen teki yhden maalin rankkarista ja kaksi vapaapotkuista. Kukapa arvaisi, kuka oli edellinen La Ligassa hattutempun erikoistilanteista tehnyt pelaaja? No, tietysti Messi itse. Hän onnistui samassa tempussa myös toukokuussa 2012, jolloin kolmesta maalista kaksi syntyi rankkarista ja yksi vaparista.

Messin tehokkuus vapaapotkujen antajana korostuu aivan uusiin ulottuvuuksiin, kun hänen vaparimaalitilastonsa asetetaan rinnakkain muiden seurojen kanssa. Viimeisten kahdeksan kauden aikana Messi on tehnyt suorista vapaapotkuista kaikkiaan 29 maalia. Niin uskomatonsa kuin se onkin, niin mikään toinen seura TOP 5 -liigoissa (Barcelona luonnollisesti poisluettuna) ei ole pystynyt tekemään suorista vapaapotkuista yhtä montaa maalia kuin Messi yksin. Lähimmäs pääsevät 27 maalia tehnyt Juventus sekä 23 maalin Real Madrid.

Kun seurantajaksoksi otetaan vain viimeiset kolme kautta, kalpenee Real Madridin vaparitehokkuus Messille totaalisesti. Aiemmin lukuisia vapaapotkuja upottanut Cristiano Ronaldo siirtyi Italiaan – jossa kadotti omat vaparitehonsa – ja viimeisten kolmen kauden aikana Real Madrid on onnistunut suorassa vapaapotkussa vain kolmesti. Messi on osunut samassa ajassa suorista vapareista 15 kertaa.

Pidemmällä 25 vuoden otannalla Messi on ollut La Ligan ylivoimaisesti tehokkain suorien vapaapotkujen antaja, sillä Messillä on vaparimaaleja kaikkiaan 33. Cristiano Ronaldo ylsi 19:een ja Roberto Carlos 16 maaliin. Myös Messin osumatarkkuus on ollut paljon lähimpiä haastajia parempi, 9,51 %. Viimeisten viiden kauden aikainen onnistumisprosentti on lähes kaksinkertaistunut siitä, millä tarkkuudella Messi aiemmin vapareitaan upotti.

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS