Barcelona kohtasi Celtan lauantai-iltana Camp Noulla La Ligan 13. kierroksella. Barcelona voitti ottelun maalein 4-1.

Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde peluutti ottelussa normaalista poikkeavaa avauskokoonpanoa, sillä avauksen pääsivät niin Junior Firpo kuin Samuel Umtitikin. Luis Suárez aloitti ottelun vaihtopenkiltä käsin.

Lauantainen ottelu oli Óscar Garcíalle ensimmäinen Celtan peräsimessä. García saapui hiljattain Celtan päävalmentajaksi, kun seura antoi potkut Fran Escribálle heikkojen tuloksien vuoksi.

Leo Messi vei Barcelonan johtoon 22. minuutilla rangaistuspotkusta. Nélson Semedon keskitys osui Celtan Joseph Aidoota käteen boksin sisällä ja tuomari tuomitsi tilanteesta pilkun. Semedo loukkasi itseään samaisessa tilanteessa ja joutui jättämään kentän.

Celta nousi tasoihin juuri ennen taukoa. Messi rikkoi ja Celta sai vapaapotkun noin 20 metristä. Lucas Olaza asettui ampumaan vapaapotkua ja uruguaylainen iski komealla laukauksella uransa ensimmäisen La Liga -maalin. Celtan ilo ei kauaa kestänyt, sillä Messi korjasi virheensä ja vei Barcelonan uudelleen johtoon komeasta vapaapotkusta ensimmäisen jakson lisäajalla.

Messi viimeisteli hattutemppunsa toisella jaksolla. Myös Sergio Busquets onnistui maalinteossa.