Granada kukisti perjantai-iltana Osasunan La Ligan yhdeksännen kierroksen avausottelussa Domingos Duarten ensimmäisen jakson puskumaalin myötä maalein 1-0.

Sarjanousijan kausi pääsarjassa on alkanut huimalla tavalla. Granada on varmuudella yhdeksän kierroksen jälkeen Mestarien liiga -paikoilla ja jatkaa viikonlopun jälkeen sarjassa kolmantena, ellei Atlético voita Valenciaa.

Tällä kaudella muun muassa Barcelonan voittaneen Granadan päävalmentaja Diego Martínez on luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa alkukauteen, mutta muistuttaa, että kautta on vielä valtavasti jäljellä.

– Voitimme todella hyvän joukkueen. Tiesimme ottelun olevan hyvin suljettu, emmekä saisi juurikaan maalipaikkoja. Osasuna sulki ottelun rytmin heti alussa, mutta onnistuimme avaamaan sitä loppua kohden.

– Olen hyvin ylpeä voitosta. Meidän on nautittava tästä, mutta samalla muistettava, että kausi on vielä hyvin pitkä. Se ei poista sitä faktaa, etteivätkö nämä pisteet maistuisi hyvältä, ensimmäistä kertaa pääsarjatasolla valmentava 38-vuotias Martínez myönsi.

Granada on kerännyt yhdeksästä ottelusta peräti 17 pistettä. Se on melkein puolet yleisesti sarjapaikan säilyttämiseen tarvittavasta pistepotista, vaikka Granada on pelannut vasta vajaan neljänneksen kaudestaan.

– Haluamme jatkaa voittamista, mutta sen eteen meidän on tehtävä valtavasti töitä jokaisessa ottelussa. Sen vuoksi meidän on harjoiteltava hyvin korkealla tasolla päivittäin ja pitää itseluottamuksemme korkealla. Meidän on jatkettava samalla tasolla ja parannettava entisestään, sillä jos herpaannut hetkeksi, eivät 17 pistettä vakuuta sinulle yhtään mitään.