Barcelona olisi voinut saada huipputopparin 3 miljoonalla eurolla – ”Andoni Zubizarreta antoi hänen mennä”

© Kuva: Getty Images

Kun PSG voitti viime keskiviikkona Mestarien liigan puolivälierien avausosassa Bayern Münchenin 3-2, oli yksi kentän sankareista brassitoppari Marquinhos. 26-vuotias PSG:n kapteeni teki omassa päässä useita tärkeitä katkoja ja viimeisteli joukkueensa 2-0-maalin ennen kuin joutui nivusvamman vuoksi vaihtoon jo avausjakson puolivälissä.

Brasilian maajoukkueessa jo 51 ottelua pelanneesta Marquinhosista on tullut Pariisissa yksi oman pelipaikkansa parhaista ja arvostetuimmista pelaajista koko maailmassa. PSG on miehelle toinen seura Euroopassa, sillä kauden 2012-2013 hän pelasi Serie A:n AS Romassa. Roma teki Marquinhosilla sievoisen voiton, sillä se maksoi puolustajasta Corinthiansille kolme miljoonaa euroa, ja kuittasi vuotta myöhemmin PSG:ltä yli kymmenkertaisen summan, tiettävästi noin 35 miljoonaa euroa.

Laliiga.com on kertonut vuosien saatossa siitä, kuinka Barcelona on yrittänyt tuloksetta hankkia Marquinhosin PSG:stä. Kesällä 2014 Barcan kerrottiin tehneen hänestä 43 miljoonan euron tarjouksen, jonka PSG kuitenkin hylkäsi. Uusi yritys tehtiin kesällä 2016, silloinkin ilman onnistumista.

Nyt Barcelonan pelaajatarkkailuosastoon aiemmin kuulunut André Cury on kertonut, että Barcelona nukkui onnensa ohi jo vuonna 2012. Tuolloin Barcelona olisi saanut lupaavan brassipuolustajan samaan 3 miljoonan euron hintaan, jonka AS Roma bonuspykälineen hänestä maksoi.

– Barca oli eittämättä planeetan paras joukkue, helposti. Siksi ovet olivat suljettuina monille pelaajille, brasilialainen Cury, joka oli vastuussa Barcan Etelä-Amerikan hankinnoista kertoi Sportille.

– Urheilutoimenjohtaja Andoni Zubizarretalla oli kuitenkin mahdollisuus hankkia kolmella miljoonalla eurolla Marquinhos ennen kuin hän siirtyi Corinthiansista Romaan, mutta hän päästi Marquinhosin menemään.

Toinen brassi, jota Zubizarreta Curyn mukaan ylenkatsoi oli pelintekijä Oscar, jonka Barcelona olisi saanut 7 miljoonalla eurolla brasilialaisesta Internacionalista. Oscar kuitenkin siirtyi vuonna 2012 Chelseaan.

André Cury on auttanut Barcelonaa hankkimaan maanmiehistään joukkueeseen NeymarinRonaldinhon ja Arthurin.

Lähde: AS


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.