Paikallislehdeltä surullinen arvio Robin Lodin kaudesta: ”Enemmän odotettiin”

© Kuva: Juha Tamminen

Espanjan toisen sarjatason Segundan kausi on neljää kierrosta vaille valmis. Sarjan kaksi parasta joukkuetta nousee ensi kaudeksi pääsarjaan, ja sijoille 3-6 sijoittuvien joukkueiden kausi jatkuu nousukarsinnan merkeissä.

Robin Lodin Sportig Gijón lähti kausiin kovin tavoittein, ja sitä pidettiin yhtenä nousijakandidaateista. Nousuhaaveet näyttävät kuitenkin nyt kaukaiselta, sillä kuudentena oleva Cádiz on Sportingista jo seitsemän pisteen päässä. Erityinen murheenkryyni on ollut Sportingin hyökkäystehot, sillä kauden loppuun saakka pelaavista 21 joukkueesta (konkurssin tehnyt Reus suljettiin sarjasta) vain kolme on tehnyt sitä vähemmän maaleja (Sportingilla maaleja 38 ottelussa 37).

Paikallislehti El Desmarque luokitteleekin Robin Lodin pelaaja-arvioissaan yhdeksi pettymyksistä. Lehti arvioi Sportingin neljä viime kesän hankintaa, joista Lodilta odotettiin kenties eniten.

– Suomalainen saapui yhtenä kesän siirtoikkunan suurista hankinnoista, lehti kirjoittaa arvionsa aluksi.

– Lempinimen ”Maalien Robin” (viittaus Robin Hoodiin kaiketi, toim. huom.) omaavalta keskikenttäpelaajalta odotettiin kovaa panosta. Hän on ollut kuitenkin avauskokoonpanossa hyvin vaihtelevasti.

– Häntä eivät ole auttaneet myöskään loukkaantumishuolet ja jatkuvat pelipaikan vaihtumiset. Kolmen miehen keskikentän keskimmäisen pelaajan paikalta oikealle laidalle, vasemmalle laidalle ja piilokärjeksi…

– Lopulta Lod on summannut vain vähän yli 1 000 peliminuuttia ja kaksi maalia (joista ensimmäinen debyytissään) koko kauden aikana. Suomen A-maajoukkueen vakiopelaajalta odotettiin enemmän, arvio päättyy.

Sporting kohtaa perjantaina vieraskentällä Real Zaragozan, ja Robin Lod on nimetty mukaan joukkueen 18 pelaajan kokoonpanoon.


PÄIVÄN VIHJE: LIVERPOOL – CHELSEA

Liverpoolin kotivire on historiallisen kehno! Jatkuuko Thomas Tuchelin pisteputki Chelseassa?