Atléticon monitoimimies Marcos Llorente ei kadu sitä, että hän jätti Real Madridin ja siirtyi paikalliskilpailijan riveihin.

Llorente, 25, oli edustanut Los Blancosia 13-vuotiaasta asti, mutta kesällä 2019 hän siirtyi Atléticoon 30 miljoonalla eurolla. Hän oli edeltävällä kaudella pelannut Realissa vain 16 ottelussa ja janosi peliaikaa. Sitä tarjosi paikallisvihollinen.

– Tiesin selkeästi, että minun on lähdettävä, sanoi Llorente Club del Deportistan haastattelussa.

– En epäröinyt, kun Atléti teki tarjouksensa. Tällä hetkellä asiat sujuvat osaltani todella, todella hyvin. Olen iloinen siitä.

– Pelaaja kehittyy peliaikaa saadessaan. Hänestä tulee parempi pelaaja. Niin minulle on nyt käymässä.

Llorente hankittiin nimenomaan Atlétin keskikentälle, mutta hän ei onnistunut taistelemaan itselleen pelipaikkaa keskustasta. Hän vaikutti jo jäävän rotaatiopelaajaksi, kunnes päävalmentaja Diego Simeone keksi peluuttaa häntä hyökkäävämmässä roolissa. Sittemmin Llorente on säkenöinyt piilokärkenä ja laidalla.

Uransa uuteen nousuun saanut Llorente myöntää, ettei olisi ikinä uskonut löytävänsä 25-vuotiaana uutta pelipaikkaa.

– Jos joku olisi vuosi sitten sanonut [että pelaan uudella paikalla], olisin sanonut häntä hulluksi.

– Olen ollut keskikenttäpelaaja lähes koko elämäni, ja vieläpä puolustava sellainen. Valmentaja kertoi minulle siitä kauan sitten. Hän sanoi, että jonain päivänä hän peluuttaisi minua hyökkääjänä, koska hän uskoi siitä olisi apua joukkueellemme.

Lauantaina Real Madrid isännöi Atléticoa derbi Madrileñossa. Ottelun vähemmän pelannut vierasjoukkue kasvattaisi voitolla eron Real Madridiin jo yhdeksään pisteeseen.