FC Barcelona on julkaissut englanninkielisellä Twitter-tilillään ”päivän maalin”. Kuinka ollakaan, maalin viimeistelee Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmanen. Myös lempinimellä ”Kuningas” tunnettu.

Litmanen painaa videolla maalin Camp Noulla Real Sociedadin verkkoon. Pallo jalkaan Patrick Kluivertilta hyvän syöttökuvion päätteeksi ja kaunis laukaus 19 metristä aivan ylänurkkaan. PAM!

Ottelu pelattiin 5.1.2000, ja Litmasen 36. minuutilla tekemä 2-0 -osuma jäi pelin voittomaaliksi. Barcelonan muista maaleista vastasi Luis Figo. Real Sociedadin lopun kavennusmaali oli Pep Guardiolan oma maali.

FC Barcelona

@FCBarcelona
G⚽️AL OF THE DAY
🎩 Jari Litmanen 🇫🇮

Jari Litmanen siirtyi Barcelonaan Ajaxista kesällä 1999. Hän pelasi Barcassa kaikkiaan 32 ottelua kaikissa kilpailuissa, ja teki näissä neljä ja syötti neljä maalia.

Syyskaudella 2000 Litmanen oli Barcelonan vaihtopenkillä vain kerran eikä pelannut seurajoukkueessa minuuttiakaan. Tammikuussa 2001 hän siirtyikin jatkamaan uraansa Valioliigan Liverpoolissa.