Barcelona kohtasi lauantai-illan La Liiga -kamppailussa Real Valladolidin.

Barça otti ottelusta tärkeän voiton, kun Lionel Messin ensimmäisen puoliajan rankkarimaali riitti erottamaan joukkueet toisistaan.

Barcelona ottaa voittonsa myötä seitsemän pisteen eron Atlético Madridiin sarjataulukon kärjessä. Yhden ottelun vähemmän pelanneeseen Real Madridiin Barçalla on nyt yhdeksän pisteen suuruinen ero.

Real Valladolid CF 🇬🇧🇺🇸🇨🇦 💜

@realvalladolidE

Kevin-Prince Boateng nimettiin ensimmäistä kertaa Barcelonan avaukseen La Liigassa. Ghanalaiskärki saikin aikaan joukkueensa ensimmäisen laukauksen kohti maalia pelin yhdeksännellä minuutilla.

Kumpikin joukkue olisi voinut saada ensimmäisen kaksikymppisen aikana rangaistuslaukauksen. Valladolidin kulmapotku pomppi Gerard Piquéta käteen, kun taas Boateng tönäistiin selän puolelta kumoon vierasjoukkueen rangaistusalueella.

VAR:lla varustettu tuomaristo ei kuitenkaan nähnyt tilanteissa pilkun aineksia.

Barcelona hallitsi ensimmäisen puolituntisen tapahtumia. Parhain maalintekopaikka syntyi Ousmané Dembélélle, jonka oikean jalan laukaus Messin syötöstä ei kuitenkaan ohittanut Antoniton blokkia.

Hitaan sahailun ja puolittaisten tilanteiden jälkeen ottelun 40. peliminuutilla alkoi kuitenkin tapahtua.

Real Valladolid tunaroi ensin erinomaisen vastahyökkäysmahdollisuuden hyökätessään viidellä kahta vastaan, jonka jälkeen Barça otti tilanteesta hyödyn. Pallo saatiin salamannopeasti kentän toiseen päähän, jossa aiemmasta tilanteesta ylös jäänyt Piqué hankki joukkueellensa rangaistuspotkun. Michel Herrero kampitti Piquén maahan, eikä erotuomari joutunut miettimään päätöstään kahdesti.

Messi otti tunnetusti rankkarista vastuun ja viimeisteli pallon vuorenvarmasti maalin oikeaan alakulmaan.

Messi on nyt tehnyt vähintään 30 maalia kaikki kilpailut mukaan lukien viimeisen 11 kauden aikana.

OptaJose

@OptaJose
30 - Lionel Messi has scored 30+ goals in each of his last 11 seasons for @FCBarcelona in all competitions. Extraterrestrial.

Ensimmäinen puoliaika tuli Messin maalin myötä 1-0-tilanteessa päätökseen.

Valladolidilla oli hyvä paikka tasoittaa ottelu heti toisen jakson alussa, kun Sergio Guardiola pääsi laukomaan vapaasti Barçan rangaistusalueen reunalta. Hänen vasemman jalan yrityksensä meni kuitenkin hieman ohitse maalin.

Barcelona kävi vielä lähempänä 2-0-maalia vain minuuttia myöhemmin, kun Messi laukoi kovan volleyn Jordi Alban tarkasta keskityksestä. Jordi Masip kuitenkin pelasti vierasjoukkueen uskomattomalla refleksitorjunnalla.

Messillä ja Barcelonalla oli useampikin tilanne viedä joukkue 2-0-johtoon, mutta Masipin varmat otteet Valladolid-maalilla pitivät vieraat mukana pelissä. Parhain paikka syntyi vaihdosta sisään tulleelle Luis Suárezille, joka ei onnistunut tuikkaamaan Messin upeaa keskitystä takatolpalta maaliin.

Barcelonan maalinteko avoimesta pelistä ei tuottanut tulosta, eikä edes toinen rangaistuslaukaus tuottanut joukkueelle toista maalia.

Philippe Coutinhon nopeat jalat olivat liikaa Olivakselle, joka kaatoi brassitaiturin pilkun arvoisesti kuusi minuuttia ennen päätösvihellystä.

Messi astui jälleen pallon taakse, mutta tällä kertaa Masip aavisti argentiinalaisen laukauksen oikein. Messi sai vielä puskettua pallon uusiksi maalia kohden, mutta Valladolid-maalivahti ehti reboundinkin tielle erinomaisesti.

Suárezillakin oli vielä yksi erinomainen tilaisuus tuplata kotijoukkueen johto, mutta uruguaylaiskärki jäätyi ratkaisevalla hetkellä. Masip koppasi Suárezin matalan laukauksen, ja torjuikin ottelussa lopulta jopa seitsemän kertaa.

Barcelona onnistui voittamaan ottelun ansaitusti 1-0, mutta Ernesto Valverde ei voi missään nimessä olla tyytyväinen joukkueensa heikkoon esitykseen maalin edessä.