Barcelona avasi sunnuntaina sarjakautensa 4-2-voitolla Real Sociedadista. Ottelu oli merkkipaalu Barcelonan historiassa sikäli, että se oli ensimmäinen Barcelonan pelaama virallinen ottelu sen jälkeen, kun Lionel Messi oli lähtenyt seurasta.

Tämä tietous oli hyvin läsnä myös sarja-avauksen alla. Katsomoon saakka viestit eivät päässeet, mutta Monet Camp Noun ulkopuolelle saapuneet osoittivat lakanoin ja bannerein painavaa kritiikkiä seuran puheenjohtaja Joan Laportalle siitä, ettei hän onnistunut pitämään Messiä seurassa, vaikka tämä olisikin tahtonut Barcelonassa jatkaa. Tekstit olivat paikoin hyvin piikikkäitä.

– Messi Pariisissa, sinä Ibizalla, yhdessä lakanassa luki, Laportan viimeviikkoiseen lomamatkaan viitaten.

– Barca kyllä, Laporta ei, toinen julisti.

[readmore from=Barcelona]

”Barca ei ole sinun bisneksesi”, ladattiin yhdessä, kun eräs lakana nimitteli Laportaa suoranaisesti valehtelijaksi. ”Juudas-Laporta. Sinä petit D10sin”, yhdessä luki. Dios tarkoittaa suomeksi jumalaa, ja 10 oli tietenkin Messin pelinumero. Eräässä nimiteltiin Laportaa ”Florentinon lakeijaksi”, Real Madrid -pomo Florentino Péreziin viitaten.

Entinen Barcelonan johtokunnan jäsen Jaume Llopis väitti viime viikolla, että Perez olisi vakuuttanut Laportan siitä, että Real Madrid ja Barcelona hylkäisivät La Ligan solmiman 2,7 miljardin euron arvoisen yhteistyösopimuksen pääomasijoitusyhtiö CVC Partnersin kanssa. Barcelonan saama 270 miljoonan euron osuus olisi saattanut auttaa Messiä jäämään. Pérez julkaisi sen jälkeen jopa tiedotteen, jossa hän kiisti vaikuttaneensa millään tavalla Messin lähtöön tai muihinkaan Barcelonan päätöksiin.

Zach Lowy

@ZachLowy
Barcelona fans put up these banners on the outskirts of the Camp Nou criticizing Joan Laporta.

“Barcelona isn’t your business.”

“Laporta is Florentino’s lackey.”

“Laporta Judas, you deceived D10s.”

Another said “You in Ibiza and Messi in Paris.”

Lähde: ESPN