Puheenjohtajavaalin ennakkosuosikki varoitti Barcelonaa vaalien siirtämisestä – ”Seuraukset voisivat olla peruuttamattomat”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan puheenjohtajavaalin ehdokkaiden määrä putosi maanantaina yhdeksästä neljään. Ainoastaan Joan LaportaVictor FontEmili Rousaud ja Toni Freixa saivat takarajaan mennessä kasaan ehdolle asettumiseksi vaaditut 2 257 ääntä.

Vaalien selvänä suosikkina pidetty Joan Laporta esitti allekirjoitusten tarkastajille peräti 10 257 nimeä – enemmän kuin muut kolme ehdokasta yhteensä. Laporta voi siis hyvin palata seuraan puheenjohtajaksi toimittuaan samassa tehtävässä myös vuosina 2003-2010.

Vaalit on määrä pitää 24. tammikuuta, mutta kiihtyvä koronapandemian toinen aalto on asettanut niiden onnistumisen hieman kyseenalaiseksi. Laportan mielestä on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, että vaalit järjestetään, sillä niiden siirtämisen seuraukset voisivat olla hänen mukaansa ”peruuttamattomat”. Tällä Laporta viittasi muun muassa siihen, että pelaajahankintoja voidaan tehdä vasta, kun Barcelonalla on puheenjohtaja ja johtokunta.

– Barcelona ei voi odottaa pidempään, jotta se voi käynnistää suunnitelmansa kääntääkseen seuran herkän taloudellisen tilanteen, Laporta varoitti tiistaina Sportin mukaan.

– Me olemme menettämässä kultaisia tilaisuuksia talven siirtoikkunassa. Meidän täytyy tehdä välittömiä päätöksiä. Tällä hetkellä Barcalla ei ole hyväksyttyjä budjetteja. Emme voi toimia tällaisella puuttuvalla hallinnolla.

Laportan mielestä ”mitään objektiivisia syitä vaalien lykkäämiselle ei ole”, ja Barca seurana haluaa ne myös järjetää.

– On hyvin tärkeää, että barcelonismo (toim. huom. äänioikeutetut Barcelonan jäsenet) lähtee liikkeelle, eikä vaaleja siirretä. Ne voidaan järjestää terveysmielessä turvallisesti.

Laporta muistutti siitäkin, että kun Barcelonan entistä puheenjohtajaa Josep Maria Bartomeuta vastaan järjestetylle epäluottamusäänestykselle – jota ei lopulta koskaan pidetty – annettiin lupa, oli pandemiatilanne Espanjassa nykyistäkin pahempi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.