Joan Laporta on hetki sitten vahvistanut pyrkivänsä Barcelonan puheenjohtajaksi tammikuun vaaleissa.

Laporta kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa.

– Asetun ehdolle, koska rakastan tätä seuraa. Meillä on kokemusta, päättäväisyyttä ja suunnitelmat sitä muutosta varten, mitä tämä seura kaipaa, Laporta sanoi.

Laportan vaaliteemat muistuttavat Yhdysvaltain presidentinvaaleista, joissa Joe Biden painotti yhtenäisyyttä ja rauhallisuuden aikaa kaaoksen jälkeen.

– Haluan yhdistää kaikki Barca-fanit. Nyt ei pidä katsoa taaksepäin tai hakea syyllisiä. Siihen Barcaan, jota me ajamme, mahtuvat kaikki, Laporta sanoi.

– Tavoitteemme on palauttaa ilo ihmisille. Se ei ole yksinkertainen vaalilupaus.

Laporta haluaa myös palauttaa La Masian loiston.

– Me haluamme uudistaa La Masiaa niin, että nuorista pelaajista kasvaa hyviä ihmisiä ja erinomaisia urheilijoita. Haluamme, että he oppivat, mitä kaikkea siihen liittyy, kun kantaa Barca-paitaa yllään.

Laporta on nyt viides ehdokkuutensa vahvistanut henkilö Barcelonan puheenjohtajavaalissa. Muut ehdokkaat ovat Víctor Font, Toni Freixa, Emili Rousaud, Xavi Vilajoana. Myös Jordi Farré, Lluís Fernández Alá ja Pere Riera ovat mahdollisesti asettumassa ehdolle.

Laporta on yksi Barceolonan seurahistorian menestyksekkäimpiä puheenjohtajia. Hän johti seuraa vuodet 2003-10. Laporta muistetaan muun muassa siitä, että hän nosti aikoinaan hyvin kokemattoman Pep Guardiolan Barcelonan päävalmentajaksi – ja loppu on historiaa.

Barcelonan puheenjohtajavaalit pidetään 24. tammikuuta.

Korjaus 2.12. klo 10.56: Jordi Farré, Lluís Fernández Alá ja Pere Riera eivät ole virallisesti vahvistaneet ehdokkuuttaan.