La Liga -kierros keskellä viikkoa – sarjataulukko tyystin uusiksi?

© Kuva: Getty Images

La Liga -kierros pelataan tiistain ja torstain välisenä aikana. Barcelona ja Real Madrid lähtevät viikkoon takanaan yhdeksän sarjapeliä, kun muilla kymppi on jo täynnä. Pistetilanne mahdollistaa kärjen osalta muutoksia taulukossa runsaasti.

Barcelona-Valladolid

Tiistai-iltana Barcelonalle tarjotaan kärkipaikkaa jälleen, kun se isännöi Valladolidia. Perinteisesti ajatellen asetelma on tietenkin mallia Daavid vs Goljat, mutta nyt joukkueita erottaa taulukossa vain viisi pistettä ja kuusi sijaa.

Daavidin mahdollisuudet lienevät joka tapauksessa vähäiset. Historian valo ei aina loista nykypäivään, mutta ei tilastoja kieltämäänkään voi käydä. Valladolid on onnistunut voittamaan Barcelonan pääsarjassa kahdesti. Edellisestä voitosta on kulunut reilut viisi vuotta.

Alavés – Atlético Madrid

Yksikään liigan ennakkosuosikeista ei ole onnistunut kautensa aloituksessa toivotulla tavalla. Yksi alakanttiin suorittaneista on Atlético Madrid, joka kohtaa tiistaina taulukon sijalla 14. majailevan Alavésin.

Atlético on toki petrannut peliään; sillä on ennen illan ottelua kasassa piste vähemmän kuin kärkiryhmä Granadalla, ja sopivilla lopputuloksilla madridilaiset ovatkin keskiviikkoaamuna piikkipaikalla.

Kierroksen jatkuessa sarjan kärkisijat saattaa muovautua jälleen reippaasti. Vielä nyt kärjessä oleva Granada matkaa Getafen vieraaksi torstaina, ja jo edellisenä iltana keulapositiota tarjoillaan Real Madridille. Los Blancos kohtaa keskiviikkona kello 22.15 Suomen aikaa kotonaan sarjajumbo Leganésin. Vieraat ovat kymmenestä pelistään keränneet vasta viisi pistettä, ja maalierokin näyttää surkealta; yhdeksän osumaa pakkasen puolella.

Sarjataulukkoon sen tarkemmin katsomatta, pelataan kierroksen ehkä mielenkiintoisin ottelu keskiviikkona Mestallalla.

Valencia-Sevilla

Joukkueet ovat tuttuja kilpakumppaneita, mutta vain toinen niistä on tällä hetkellä odotetun laisella tilalla taulukossa. Sevillan pistesaalis on 19, siis sama kuin esimerkiksi Barcelonalla ja Atlético Madridilla. Valencia sen sijaan on rypenyt jos jonkinlaisissa ojissa, ja ehtinyt seuran sisäisten valtataisteluiden keskellä jo vaihtaa valmentajaa. Lepakot ovat voittaneet kaudella vasta kolmesti, ja löytyvät sarjan sijalta 12.

Joukkueiden keskinäinen historia on äärimmäisen tasainen. Valencia on voittanut otteluista 33%, Sevilla 38%. Viime sunnuntaina Valencia koki 3-1 -tappion Osasunalle, ja illan kruunasi Rodrigo Morenon ulosajo.

Tiistai 29.10.

Alavés – Atlético Madrid klo 20.00 (kaikki alkamisajat Suomen aikaa)

Barcelona-Valladolid klo 22.15

Keskiviikko 30.10.

Valencia-Sevilla klo 20.00

Real Sociedad – Levante klo 20.00

Athletic Bilbao – Espanyol klo 21.00

Real Betis – Celta Vigo klo 22.00

Real Madrid – Leganés klo 22.15

Torstai 31.10.

Eibar-Villarreal klo 20.00

Mallorca-Osasuna klo 20.00

Getafe-Granada klo 22.15