Atlético Madridilla kuukausi aikaa pelaajahankintaan – taipuuko Valencia?

© Kuva: Getty Images

Atlético Madrid menetti siirtoikkunan viimeisenä päivänä keskikenttäpelaajansa Thomas Parteyn Arsenaliin. Ghanalaisesta Thomasista oli pakko luopua, kun Arsenal maksoi miehen sopimuksen ulosostohinnan 50 miljoonaa euroa.

La Ligan säännöt mahdollistavan sen, että Atlético Madrid voi hankkia Thomasille korvaajan vielä siirtoikkunan sulkeuduttuakin, sillä se ei voinut estää siirtoa ulosostopykälän laukaisemisesta johtuen. Atléticolla on hankintaan aikaa kuukausi, ja uusi pelaaja pitää hankkia joko Espanjan sarjoista tai vapailta markkinoilta.

Vaikka Atlético saikin siirtotakarajalla Arsenalista Lucas Torreiran, tarttui se heti tuumasta toimeen ja aikoo hyödyntää mahdollisuuden uuden pelaajan hankintaan. Seurajohdolla on tontille selkeä ykkösehdokaskin: Valencian 27-vuotias Geoffrey Kondogbia.

Valencia luopui siirtoikkunassa useista avainpelaajistaan eikä tehnyt yhtään uutta hankintaa. Nyt se voi menettää vielä yhden tärkeän pelaajan, jos Kondogbia päätetään vapauttaa Atléticolle. Ainoa ongelma on, riittääkö sille Atléticon maksama korvaus?

Kondogbialla on sopimusta Valencian kanssa vuoteen 2022. Seura on pyytänyt hänestä 25 miljoonan euron korvausta. La Ligan koronapandemian vuoksi asettamat kulurajoitukset kuitenkin sallivat Atléticon maksaa Thomasin korvaajasta korkeintaan 25 prosenttia hänestä saadusta siirtosummasta, eli toisin sanoen 12,5 miljoonaa euroa. Myisikö Valencia Kondogbian puoleen hintaan?

Atléticoon huhuttiin myös Levanten José Campañaa, mutta hänestä pyydetään aivan liian korkeaa hintaa. Huhuissa on mainittu myös Mallorcan Baba, mutta hän ei Atléticon urheilujohtoa riittävästi innosta.

Vaikka Kondogbia Atléticoon siirtyisikin, Mestarien liigassa hän ei saisi ennen vuodenvaihdetta pelata, sillä pelaajarekisteröinti on jo umpeutunut. Valencia puolestaan ei saisi hankkia Kondogbialle korvaajaa ennen tammikuuta.

Lähteet: AS ja Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.