Valencia on aloittanut kauden 2020-2021 siedettävästi. Viidestä pelistä on tullut kaksi voittoa, kaksi tappiota ja yksi tasapeli, ja maalierokin on sopusuhtainen 7-7.

Viime yönä sulkeutunut siirtoikkuna oli kuitenkin Valencian osalta jättimäinen pettymys – jälleen kerran. Se on johtanut AS:n mukaan siihen, että joukkueen valmentaja Javi Gracia harkitsee nyt eroa. Lehti kertoo Gracian kokevan seurajohdon pettäneen hänelle antamansa lupaukset, ja saattaa ilmoittaa erostaan jo lähitunteina.

Valenciasta lähti viime kauden jälkeen yhdeksän pelaajaa, eikä yhtään tullut tilalle. Ezequiel Garayn sopimusta ei jatkettu, ja joukkueen tärkeimpiin kuuluvista pelaajista lähtivät Dani Parejo, Francis Coquelin, Rodrigo ja Ferran Torres. Seuraikoni Parejosta luovuttiin ilmaisesti, ja Rodrigosta, Torresista ja Coquelinista saatiin korvauksena pelaajien tasoon ja potentiaaliin nähden suhteellisen vaatimattomat 59,5 miljoonaa euroa.

Kaikki joukkueen uudet pelaajat on nostettu joko seuran B-joukkueesta tai he ovat palanneet lainoilta. Yhtään valmista profiilipelaajaa joukossa ei ole.

Álex Silvestre

@alexsilvestreSZ
Salvo sorpresa NO HABRÁ FICHAJES . Se han ido 5 futbolistas TITULARES y no va a llegar NINGUNO. En esto han convertido al @valenciacf

A JAVI GRACIA le queda muy poca paciencia... y con razón.

Kun Javi Gracia palkattiin Valencian valmentajaksi heinäkuussa, lupasi seurapomo Peter Lim tälle vahvistuksia kokoonpanoon. Kuten kuvasta näkyy, ei lupausta pidetty. Kyseessä on ensimmäinen kerta 18 vuoteen, kun Valencia ei hankkinut yhtään uutta pelaajaa. Tuolloin se oli tosin puolustava mestari, ja silti kuitenkin lainasi kaksi uutta miestä.

Rubén Uría

@rubenuria
Mercado cerrado. El Valencia CF no se ha gastado un sólo € en fichar jugadores. Meriton ha vendido/cedido/regalado 8 activos y no ha firmado ni un sólo futbolista. No pasaba desde hace 18 años, cuando el VCF firmó 2 cedidos..pero venía de ser campeón de Liga. Mercado vergonzoso.

Gracia tapaa tänään seuran puheenjohtaja Anil Murthyn ja toivoo tältä selitystä siihen, miksi Valencia ei hankkinut ainuttakaan pelaajaa. Selityksestä riippuu, aikooko Gracia jatkaa tehtävässään.

Gracia on jo aiemmin antanut ymmärtää, ettei seurajohto ole vaalinut välejä edustusjoukkueensa valmentajaan. Gracia on ollut työssään yli kaksi kuukautta, mutta seurapomo Peter Lim ei ole vieläkään soittanut tälle kertaakaan eikä varsinkaan järjestänyt valmentajalle esittelytilaisuutta mediassa.

Kun Gracia sitoutui Valencian valmentajaksi, ei hän asettanut seurajohdolle vaateita siitä, keistä pelaajista pidettäisiin kiinni, sillä hän ymmärsi Valencian vaikean taloudellisen tilanteen. Hän kuitenkin pyysi, että myytävien pelaajien tilalle hankittaisiin uusia vahvistuksia. Seurajohto antoi tästä puheenjohtaja Anil Murthyn suulla Gracialle sanansa, mutta nyt tuo lupaus jäi täyttämättä. Gracia toivoi Valenciaan etenkin uutta topparia ja keskikentän keskustan pelaajaa.

AS:n mukaan Valencian puheenjohtaja Anil Murthyn toiminta ”deadline dayna” vaikutti jopa välinpitämättömältä. Lounaan jälkeen hän oli piipahtanut seuran toimistolla ilmoittamassa, ettei uusia lähtijöitä olisi (viitaten huhutun Geoffrey Kondogbian lähtöön) ja sanoi toivovansa kahden siirron klousaamista. Sen jälkeen Murthya ei enää toimistolla nähty.

[readmore from=Valencia]

Koko iltapäivän Murthy vietti lähipiirinsä kanssa viereisen hotellin ravintolassa aina iltayhdeksään asti. Pelaajien agentit ja seurat odottivat viimeiseen asti Valencian soittoa viime hetken neuvottelujen käynnistämiseksi, mutta ilmeisen turhaan. Yksi huhuissa mainittu pelaaja oli Watfordin Étienne Capoue, mutta Watfordiin ei enää yhteyttä otettu.

Kaiken kukkuraksi seurasta lähti vielä aivan kalkkiviivoilla 18-vuotias Espanjan poikamaajoukkuehyökkääjä Jordi Escobar pysyvällä siirrolla Segundan UD Almeríaan. Escobar teki viime kaudella Valencialle kolmessa UEFA Youth Leaguen ottelussa kaksi maalia ja syötti yhden.

UD Almería

@U_D_Almeria
Jordi Escobar, ¡nuevo jugador de la UD Almería! 🔴⚪️
La UD Almería y el Valencia CF acuerdan el traspaso del delantero internacional con España Sub18 por cuatro temporadas, uno de los mayores talentos de su generación.
¡Bienvenido Jordi! 👏 #EscobarRojiblanco

Valenciassa oli viime kaudella monenlaista kriisiä ja myllerrystä, eikä tilanne näytä paremmalta nytkään. Joukkueen kokoonpano on heikentynyt viime kaudesta selvästi, ja sen tiedostanee pelaajistokin. Valmentaja puolestaan on pettynyt seurajohdon reagoinnin puutteeseen.