Lähde: Barcelonan kapteenisto varoitti Ronald Koemania ennen tämän uskaliasta tekoa

© Kuva: Getty Images

Barcelonan valmentaja Ronald Koeman piti keskiviikkona yhden erikoisimmista lehdistötilaisuuksista vähään aikaan. Koeman luki paperilta noin kolmessa minuutissa ennalta laatimansa tiedotteen ja poistui paikalta antamatta toimittajille tilaisuuksia esittää kysymyksiä. Viestin sanomana olivat Barcelonan talousvaikeudet, hankala tilanne odottakaan suurta menestystä ja toive siitä, että medialla ja seuraajille riittäisi kärsivällisyyttä.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta kommentoi asiaa illalla ja kertoi, että kuuli Koemanin aikeista vain hetkeä aikaisemmin. Sama koskee myös Barcelonan kapteenistoa: Sergio BusquetsiaGerard PiquétäJordi Albaa ja Sergi Robertoa.

AS:n mukaan Barcan kapteenit osoittivat Koemanille tukensa, mutta samalla he myös varoittivat häntä. Kapteenien mielestä valmentaja oli astelemassa vaarallisille poluille.

Koeman kertoi pelaajille tiedotteestaan itse vain muutamaa minuuttia ennen lehdistötilaisuuden alkua. Hän halusi pitää joukkueen kantavat voimat ajan tasalla ja samalla kuulla heidän mielipiteensä aikeistaan. Pelaajat hyväksyivät Koemanin ratkaisun, mutta muistuttivat, että paluuta ei sen jälkeen enää olisi eikä tehtyä saisi tekemättömäksi.

Eikä Koemanilla ollut suunnitelmissakaan taka-askelia ottaa. Hänen kerrotaan olleen hyvin vihainen seurajohdon toimintatapojen vuoksi. Erityisesti hollantilaista sanotaan ärsyttäneen sen, että samalla kun hänelle osoitetaan julkisesti tukea, seuran sisältä vuodetaan mediaan mahdollisten seuraajaehdokkaiden nimiä.

Viimeinen pisara Koemanille oli, kun Laportan neuvonantaja Enric Masip kritisoi avoimesti Koemanin lausuntoja tappiollisen Bayern-pelin jälkeen ja piti ”normaalina” sitä, että Laporta epäili Koemanin kykyjä johtaa joukkuetta. Masip puhui asiasta TV3:n Onze-ohjelmassa.

Koemanin keskittymistä ei helpottanut sekään, että lehdistössä on keskitytty lähes täysin spekulaatioihin hänen seuraajastaan, eikä itse ottelusta Cádizia vastaan ole kirjoitettu paljon mitään. Koeman tosin totesi itse hollantilaiselle Voetbal International -lehdelle, ettei enää juurikaan seuraa, mitä lehdistössä kirjoitetaan.

Koemanin reaktio oli, että hänen piti pelastaa imagonsa ja itsekunnioituksensa, ja niinpä hän päätti valita vaikean tien. Koeman ilmoitti aikeistaan seuran lehdistövastaaville, marssi lehdistöhuoneeseen vain paperin ja silmälasiensa kanssa, ja luki laatimansa tekstin. Nähtäväksi jää, parantaako vai heikentääkö ratkaisu Koemanin asemaa Laportan ja seurajohdon silmissä – vai onko sillä enää lainkaan mitään merkitystä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.