Barcelonan puheenjohtaja Ronald Koemanin metkusta lehdistötilaisuudessa: ”Kuulimme siitä viime hetkellä”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman yllätti keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessaan, jonka pääaiheena piti olla Barcelonan torstainen sarjapeli Cádizia vastaan. Koemanin pressi kesti vain kolmisen minuuttia. Hän luki paperista etukäteen laatimansa tiedotteen, jossa hän vetosi Barcelonan kehnoon taloustilanteeseen, totesi, ettei joukkueelta voi tällä kaudella odottaa ihmeitä ja pyysi medialta kärsivällisyyttä. Tekstin luettuaan hän poistui paikalta ilman, että toimittajille mahdollisuutta esittää kysymyksiä.

Jos yllätti Koeman toimittajat ja kannattajat, niin samoin hän yllätti myös Barcelonan pelaajat ja johtoportaan. Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta kertoi keskiviikkoiltana El Chiringuiton haastattelussa, että hän ja muut seurajohdon jäsenet kuulivat Koemanin metkusta ”viime hetkellä”.

– Kuulimme viime hetkellä, että hän aikoi lukea sen tiedotteen. Lehdistötilaisuuksiin on pakko mennä, ja hän on vapaa vastaamaan kysymyksiin tai ilmaisemaan itseään, kuten parhaaksi katsoo. Kunnioitan valmentajan ratkaisua, mutta kuulimme siitä vain vähän ennen, ihan kuten joukkueen kapteenitkin, Laporta kertoi.

Vaikka huhut Koemanin potkuista ja mahdollisista seuraajista vellovat koko ajan villimpinä, jakoi Laporta valmentajansa toiveen kärsivällisyydestä ja työrauhasta.

– Kaikkien muidenkin Barcelonan kannattajien tavoin, mekään emme pidä tästä tilanteesta. Meillä on vaikeat ajat ja nyt meidän täytyy pysyä hyvin tyyninä ja toivoa, että saamme Cádizista hyvän tuloksen. Tällaiset tilanteet selvitetään hyvillä tuloksilla. Meillä on tällä viikolla kaksi tärkeää peliä, ja meidän on jatkettava taistelua.

Laporta ei halunnut julkisesti pahentaa seurapomon ja valmentajan tulehtuneiksi epäiltyjä välejä, mutta eivät lausunnot varsinaisesti luottamuslauseiltakaan kuulostaneet.

– En halua pahentaa tilannetta (kommentoimalla Koemanin tiedotetta). Puheenjohtajana toivon rauhallisuutta. Me kaikki teemme virheitä, ja me tarvitsemme välillemme parasta mahdollista yhteisymmärrystä tällä vaikealla hetkellä.

– Valmentajan asema riippuu aina tuloksista ja pelitavasta. Barcassa eivät ratkaise vain tulokset vaan myös se, miten pelaa. Ronald tietää sen, toimii ammattimaisesti ja käyttää kaikki keinot, jotta voitamme vaikean ottelun.

– Barca tulee olemaan motivoitunut. Pelaajat ovat tietoisia siitä, että La Ligan voittamisesta tulee tiukka taisto. Sen perusteella, mitä olemme tähän saakka nähneet, ei näytä siltä, että yksikään joukkue voittaisi mestaruutta selkeästi.

Laportalta kysyttiin myös, johtuuko Koemanin jatko pestissään siitä, ettei Barcelonalla olisi varaa maksaa hänen erokorvaustaan. Tätä puheenjohtaja ei allekirjoittanut.

– Koeman jatkaa, koska hän on Barcan valmentaja ja hänellä on sopimus. Teemme kaikki päätökset Barcan etua silmällä pitäen. Toistaiseksi hän on edelleen Barcan valmentaja, ja me tuemme häntä.

Lähde: AS


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.