”Barcelona ei ole sama Barcelona kuin kahdeksan vuotta sitten” – Barcelona lähes neuvoton Granadaa vastaan

© Kuva: Getty Images

Barcelonan johtoportaan on huhuiltu harkitsevan jälleen valmentajanvaihtoa. Joidenkin lähteiden mukaan Ronald Koemanille päätettiin antaa Mestarien liigassa Bayern Müncheniä vastaan koetun tappion jälkeen kolme peliä aikaa näyttää osaamisensa ja saavuttaa tuloksia, ja noista ensimmäinen pelattiin maanantai-iltana.

Camp Noulle vieraaksi saapunut Granada teki ottelusta Barcelonalle erittäin vaikean. Domingos Duarte vei vieraat johtoon jo toisella minuutilla, ja sen jälkeen Granada keskittyi pääasiassa oman maalinsa varjeluun. Barcelonan tasoitusmaali tuli vasta 90. minuutilla, kun Ronald Araújo puski Gavin keskityksen maaliin. Lopulta ottelu päättyi tasanumeroihin 1-1 (lue raportti).

17-vuotiaasta Gavista tuli samalla kolmanneksi nuorin maalin La Ligassa tällä vuosituhannella syöttänyt pelaaja.

Barcelonan tavaramerkistä ”tiki-takasta” ei paljon merkkejä näkynyt, sillä joukkue keskittyi tällä kertaa lähinnä heittelemään keskityksiä laidoilta. Yksi niistä johtikin sitten lopulta maaliinkin, mutta 54 keskitystä oli joka tapauksessa erittäin ”epä-barcamaista”. Se on jopa Barcelonan toiseksi korkein lukema La Ligan ottelussa tilastopalvelu Optan tilaushistorian aikana. Koemanin mielestä ratkaisu oli pakon sanelemaa.

Juttu jatkuu alla olevan twiitin jälkeen.

– Ensiminuuteilla syntynyt 0-1-maali oli meidän syytämme, sillä emme aloittaneet peliä hyvin ja päästimme heidät antamaan maaliin johtaneen keskityksen. Tiedämme, että Granada on joukkue, joka pelaa johtoasemassa aikaa, puolustaa enemmän eikä anna tilaa keskikaistalla. Joukkueeni pelasi hyvin ottelun aikana, Koeman puolusti.

– Meidän täytyy kiittää kannattajia, sillä he kannustivat meitä viimeiseen minuuttiin asti. Pelasimme tasapelin, mutta ottelu oli hankala. Muutimme pelitapaamme, ja heitimme (GerardPiquén, Araújon ja Luuk de Jongin hyökkäykseen. Tasoitus syntyi keskityksestä, vaikka hukkasimmekin aiemmin toisen paikan tasoittaa pelin. Pitää korostaa, että joukkue yritti kunnianhimoisesti voittaa ottelun.

Osasyy ratkaisuun hakea maalia erityisesti keskitysten kautta oli siinä, että Barcelonan hyökkäyspään taitavimmat ja nopeimmat pelaajat ovat edelleen sairastuvalla.

– Meiltä puuttuu hyökkääjiä, jotka tunnetaan yksilötaidoistaan. Yritämme aina pelata omalla tyylillämme, mutta jos peli vaatii muutosta, se on tehtävä. Tässä mielessä pelasimme mahtavan ottelun.

– Ennen peliä en olisi ollut tyytyväinen tasapeliin kotikentällä, mutta ottaen huomioon, miten peli kehittyi, taistelimme hyvin ja teimme hyviä juttuja toisella puoliajalla.

Toimittajat penäsivät Koemanilta vaativaan sävyyn perusteluja pelitavan merkittävälle muutokselle, ja valmentaja tarjosi perusteellisen vastauksen.

– Tuohon on helppo vastata. Kun katsot listaa, mitä on tehtävä? Haettava tasoitusta tiki-takaa pelaamalla? Meidän täytyi kääntää ottelu toisella tavalla.

– Meillä ei ollut tilaa eikä pelaajia, jotka ratkaisevat pelejä yksi yhtä vastaan -haastoilla tai nopeudellaan. Enempää en sano, koska näyttää siltä, että minun on annettava selityksiä kaikkeen. Joukkueen asennetta on kiitettävä. Ihmiset ovat tyytymättömiä siihen, ettemme voittaneet, mutta eivät joukkueen asenteeseen.

Koeman oli syvästi pettynyt siihen, että tuomari antoi toisella puoliajalla vain neljä minuuttia lisäaikaa. Hänen mielestään Granada pelasi aikaa alun johtomaalistaan lähtien, ja tuomarin olisi pitänyt puuttua siihen paljon jyrkemmin. Omasta tulevaisuudestaan Barcan päävalmentajana Koeman ei halunnut enää puhua, vaan lehdistötilaisuuden päätteeksi hän muistutti karusti seuran ja joukkueen nykytilanteesta:

– Barca ei ole nykyään enää sama Barca kuin kahdeksan vuotta sitten.

Lähde: Sport


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.