”Ei Messi voi kantaa yksin sitä vastuuta” – Barcelonan päävalmentajalta suoria sanoja muille hyökkääjille

© Kuva: Getty Images

Lauantaina La Ligassa nähdään todellinen huippuottelu, kun Sevilla isännöi Barcelonaa Pizjuánilla.

Barcelona on La Ligassa kolmantena pisteen Sevillaa edellä, mutta on pelannut yhden ottelun Sevillaa enemmän.

Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman käväisi lehdistötilaisuudessa perjantaina ja sanoi muun muassa odottavansa muilta hyökkäyspään pelaajilta maaleja – ei ainoastaan Leo Messiltä.

– Ei Messi voi aina kantaa yksin vastuuta. Messi on tehnyt sarjassa 18 maalia ja muut hyökkääjät ovat tehneet yhteensä saman verran. Messi tarvitsee myös apuja. Emme voi aina pyytää häneltä maaleja. Koko joukkueen on otettava vastuu maalinteosta.

Lauantaisen ottelun lisäksi Barcelona ja Sevilla iskevät yhteen myös ensi viikon keskiviikkona Copan välierien toisessa osassa. Sevilla voitti avausosan 2-0.

– Kyseessä on erilaiset ottelut. Huomenna pelaamme sarjaottelun ja keskiviikkona luvassa on Copan ottelu. Meidän on voitettava molemmat. Tiedämme Copan avausottelun tuloksen, mutta nyt meidän on keskityttävä jatkamaan hyvää virettämme La Ligassa. Meidän on saatava pisteitä ja siten annettava painetta kärkikaksikolle.

Koeman tiedostaa, ettei Barcelonan päävalmentajana kritiikiltä voi säästyä.

– Barcelonan valmentajana olet aina paineen alla. Jos et voita, olet aina syyllinen ja se on hyväksyttävä. Olen optimistinen ja uskon voittavamme huomenna.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille