Barcelonalla kummallinen tammikuun ohjelma – ”Tämä kuukausi on meille erittäin tärkeä”

© Kuva: Getty Images

Barcelona onnistui saamaan kolme sarjapistettä sunnuntaina, kun se kukisti vieraskentällä Huescan maalein 1-0. Ottelun ainoan maalin teki Frenkie de Jong maestro Lionel Messin syötöstä. Maalisyöttö oli 500. La Liga -otteluaan pelanneelle Messille ammattilaisuran 300:s.

Huesca-pelistä käynnistyi hieman kummallinen putki, sillä Barcelona ei pelaa yli kuukauteen kotikentällään Camp Noulla. La Ligassa perättäisiä vieraspelejä tulee tammikuussa kolme. Huesca-pelin jatkoksi Barcelona kohtaa vieraissa ensi viikonloppuna Granadan ja kaksi viikkoa myöhemmin Elchen.

Lisäksi Barca pelaa Supercopaa puolueettomalla kentällä (turnaus pelataan Córdobassa ja Málagassa) ja hyvin todennäköisesti Espanjan Cupia vieraskentällä. Reissusta pitäisi kuitenkin pisteitä saada mukaan, sillä sarjakärki Atlético on Barcelonaa kymmenen pistettä karussa, ottelun vähemmän pelanneena.

– Tämä kuukausi on tavoitteidemme kannalta erittäin tärkeä, sillä pelaamme monta ottelua vieraskentällä. Jos voitamme ne ottelut, voimme taistella (mestaruudesta). Jos jollekin joukkueelle sattuu huono jakso ja me alamme voittaa, olemme mukana taistelussa, Barcelonan valmentaja Ronald Koeman totesi Huesca-pelin jälkeen lehdistölle AS:n mukaan.

– Olimme tänään vahvoja. Tällaista Barcaa tarvitsemme. Jos pelaamme hyvin pallollisina, alkuvuodestamme tulee hyvä.

Barcelona loi ottelussa paljon hyviä maalipaikkoja, sillä sille tilastoitiin 20 maalintekoyritystä Huescan neljää vastaan. Silti sarjajumbo taipui vain maalein 0-1. Huono viimeistelytehokkuus ei kuitenkaan huolestuta suuresti Koemania.

– Voimma parantaa viimeistä syöttöämme ja hakeutua hyviin paikkoihin. Olen tyytyväinen Frenkien maaliin, sillä pelaajiemme täytyy murtautua sisään alueelle. Toivon, että viimeistelytarkkuutemme paranee, jotta peleistä tulisi helpompia.

Ousmane Dembélé pelasi kauden kolmannen 90-minuuttisensa ja suoriutui Koemanin mielestä hyvin. Nuori ranskalainen saanee tilaisuuksia lisääkin.

– Meillä ei ole kovin paljon laitapelaajia, ja Ousmane osaa pelata molemmilla laidoilla ja haastaa vastustajia. On helpottavaa, jos meillä on syvyyttä, koska Leo (Messi) pelaa enemmän keskemmällä. Jos Ousmane pelaa kuten tänään, on hänellä hyvät mahdollisuudet peliaikaan jatkossakin, Koeman kehui.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.