Ronald Koeman on saanut hyvän startin Barcelonan peräsimessä. Voitokasta harjoituskautta on seurannut kaksi voittoa kahdesta La Liga -ottelusta yhteismaalein 7-0. Torstaina kaatui Celta Vigo maalein 3-0 (lue raportti ottelusta).

Barcelonan urakkaa hankaloitti huomattavasti Clement Lenglet’n ulosajo, jo miehen neljäs Barcelonan paidassa. Barcelona kuitenkin selvisi yli yhden puoliajan kestäneestä alivoimastaan hyvin, ja lisäsi vajaalla etumatkaansa Celta Vigoon vielä kahdella maalilla.

OptaJose

@OptaJose
4 - Clement Lenglet has been sent off four times in all competitions since signing for Barcelona, more than any other @LaLigaEN player since 2018/2019 season. The French defender never saw a red card for @SevillaFC_ENG. Risks

#celtabarcelona
#CeltaBarca

– Olen todella ylpeä tekemästämme kovasta työstä. Teimme alivoimalla kurinalaisesti töitä ja loimme hyviä maalipaikkoja. Siihen on syytä olla erittäin tyytyväinen, Koeman totesi pelin jälkeen Mundo Deportivon mukaan.

– Minulle oli tärkeää puhua joukkueen kanssa pelisysteemistä tauolla. Olimme hyvin tiiviitä, ja lopulta tulos on oikeudenmukainen.

– Lenglet rikkoi kyllä, mutta siitä voidaan keskustella, oliko rike kortin arvoinen vai ei. Tuomari teki kuitenkin kuitenkin päätöksen, ja sillä hyvä. Tärkeämpää oli osata pelata kymmenellä.

Siirtohuhuissa oleva Ousmane Dembélé vietti koko pelin vaihtopenkillä. Dembéléä on huhuttu muun muassa Manchester Unitediin, mutta Koeman kiisti, että penkityksellä olisi mitään tekemistä tulevan siirron kanssa.

– Se ei ole totta. Jos ajattelisin niin, en olisi nimennyt häntä kokoonpanoon. Pedri ja Trincão ovat puolustuksellisesti parempia, ja siksi tein tämän päätöksen, Koeman perusteli.

Sekä Pedri että Trincão tulivat kentälle 72. peliminuutilla puolustamaan Barcelonan 2-0 -johtoa.

– Molemmat pärjäsivät erinomaisesti, kuten koko joukkue. Leo (Messi) teki valtavasti töitä pallottomana ja oli erittäin tärkeä, Koeman kehui myös supertähteään.

[readmore from=Barcelona]

– En voi ottaa kantaa siihen, mitä joukkue viime kaudella teki. Nyt olen nähnyt pelaajien kovan nälän ensimmäisestä päivästä lähtien. He treenaavat kovalla intensiteetillä, ja pelaavat samoin. Tänään joukkue näytti vaikealla kentällä viimeiseen sekuntiin asti, että he ovat hyvässä fyysisessä kunnossa.

– Kuten kuka tahansa valmentaja, minäkin tarvitsen aikaa, mutta joukkue on paljon paremmassa vireessä kuin olisi voinut ajatella. Meillä on kuusi pistettä, olemme tehneet seitsemän maalia emmekä ole päästäneet yhtään. Se osoittaa, että kehitymme.