Onko hollantilainen Ronald Koeman Barcelonan seuraava valmentaja? Tällainen mahdollisuus nousi entistä konkreettisemmin esiin pari viikkoa sitten, kun Hollannin jalkapalloliiton urheilujohtaja Nico-Jan Hoogma paljasti Koemanin sopimuksessa olevan purkupykälän Barcelonaan siirtymisen varalta.

Nyt 56-vuotias Koeman on puhunut kyseisestä Barca-pykälästä itsekin. Hoogman tekemä paljastus ei ollut Hollannin A-maajoukkueluotsin mieleen alkuunkaan.

– Sanotaan näin, että se oli vähän onnetonta. Enää en ole vihainen, mutta puhuimme asiasta, Koeman sanoi hollantilaisen Fox Sportsin haastattelussa Mundo Deportivon mukaan.

Koeman nimitettiin Hollannin maajoukkueluotsiksi helmikuussa 2018. Tuolloin hän vielä kiisti kyseisen Barcelona-pykälän olemassaolon.

– Se oli valhe, jonka kerroin omaksi edukseni. Ei kaikesta ole aina pakko kertoa koko totuutta, Koeman totesi nyt.

Koeman tarkensi haastattelussa, että kyseinen purkupykälä koskee vain Barcelonaa, ja se voidaan ottaa käyttöön vain kesän 2020 EM-kisojen jälkeen. Koemanin sopimus ulottuu vuoden 2022 MM-kisoihin saakka.

– Nyt en ole lähdössä minnekään, se on sataprosenttisen varmaa.

[readmore from=Koeman-Ronald]

– Päätämme myöhemmin, jatkanko vai en. Sopimuksessa on vain yksi seura (Barcelona), enkä lähtisi Hollannin maajoukkueesta minnekään muualle, Koeman lupasi.

Mundo Deportivon mukaan Koemanin pitää päättää purkupykälänsä käyttämisestä maaliskuuhun mennessä. Sen jälkeen pykälä poistuu sopimuksesta.

Barcelonalla on siis reilut neljä kuukautta aikaa harkita, haluaako se lähteä kauteen 2020-2021 valmentajaan Ernesto Valverde, Ronald Koeman vai joku muu. Valverden sopimus umpeutuu kuluvan kauden päätteeksi, mutta siinä on molemminpuolinen optio vuoden jatkosta.

Ronald Koeman pelasi Barcelonassa kuusi kautta vuosina 1989-1995.