La Ligan kuudes kierros pyörähtää käyntiin tänä viikonloppuna, mutta koronaviruksen riepotteleman kalenterin takia osa joukkueista pelaa vasta neljännen ottelunsa.

Neljä ottelua pelannut Real Madrid johtaa sarjaa kerättyään kymmenen pistettä. Los Blancosin kannassa roikkuvat ottelun enemmän pelanneet Real Betis, Real Sociedad ja Villarreal. Kolme ottelua pelannut Barcelona on taulukossa viidentenä seitsemän pisteen saaliillaan.

Varhaisessa vaiheessa putoamisviivan alle ovat vajonneet Levante, Athletic Bilbao ja viimeistä sijaa miehittävä Real Valladolid, joka on Huescan lisäksi ainoa joukkue ilman voittoa.

Real Madrid – Cádiz

Lauantaina kello 19.30, C More Sport 1 & C More

Hallitseva mestari Real Madrid isännöi lauantaina sarjanousija Cádizia Estadio Alfredo Di Stéfanolla.

Madrid on aloittanut kautensa tappioitta, mutta mistään ilotulituksesta ei voi puhua. Se on onnistunut maalinteossa kuusi kertaa, joskin omissakin on soinut vain kahdesti. Viimeistä vaihdetta ei ole vielä löytynyt, mutta Madrid onnistui myös viime kaudella voittamaan pelejä hieman heikommillakin esityksillä.

Cádizin paluu pääsarjaan 14 vuoden tauon jälkeen on toistaiseksi sujunut lupauksia herättävästi. Viiden koitoksen jälkeen kasassa on seitsemän pistettä, joista kuusi se on napannut vieraskentältä.

Cádizin hyökkäystä johtaa konkarikärki Álvaro Negredo (vas.). Kuva: Getty Images

Lauantaina Cádiz on ylivoimaisesti suurimman haasteensa edessä, mutta Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane varoo aliarvioimasta sarjan uutta tulokasta.

– Cádiz on todella kurinalainen joukkue, joka nousi juuri La Ligaan. Olen varma, että he tekevät tästä vaikean pelin meille, mutta me tiedämme, että kaikki pelit ovat vaikeita La Ligassa, jopa sarjanousijoita vastaan, koska Espanjan toinen sarjaporras on niin tasokas, kommentoi Zidane lehdistötilaisuudessaan.

– Me haluamme pistää pystyyn hyvän esityksen ja ottaa kaikki kolme pistettä. Meiltä on puuttunut [maajoukkuetauon takia] 14 pelaajaa 12 päivän ajan, mutta me olemme harjoitelleet hyvin ja kaikki ovat palanneet terveinä. Se on tärkeintä. Nyt meillä on vuorossa seitsemän ottelun tiukka putki, ja olemme valmiita siihen.

– Kausi on todella pitkä, ja meidän on kierrätettävä. Meillä on paljon hyviä pelaajia, jotka voivat muuttaa asioita. Pelaajamme eivät saa ikinä lepoa. He matkustivat maajoukkueidensa mukaan ja nyt heillä on luvassa seitsemän ottelun putki. Sen jälkeen he lähtevät taas maajoukkuetauolle ja tulevat taas takaisin otteluruuhkaan. Me olemme jo osoittaneet, että voimme voittaa siitä huolimatta, mutta kaikkien on oltava valmiita kierrätykseen.

Real Madrid C.F.

@realmadrid
📋 ¡Estos son los 20 jugadores convocados para enfrentarnos al @Cadiz_CF!
@CodereApuestas | #HalaMadrid

Getafe – Barcelona

Lauantaina kello 22.00, C More Sport 1 & C More

Barcelonalla on luvassa vaikea reissu Madridiin, kun se matkaa lauantaina Getafen vieraaksi.

Viime kausina ihastuttanut ja vihastuttanut Getafe on kerännyt neljästä ensimmäisestä pelistään seitsemän pistettä. Se piti maalinsa puhtaana kolmen ensimmäisen kierroksen ajan, mutta Real Sociedad kuritti madridilaisia maajoukkuetauon alla maalein 3-0.

Ottelun vähemmän pelannut Barcelona on niin ikään napsinut La Ligassa seitsemän pistettä. Villarreal ja Celta Vigo kaatuivat selkein lukemin, mutta Sevilla haki viimeisimmässä pelissä pisteen Camp Noulta 1-1-tuloksella.

Barcelona on toki tottunut siihen, että joukkueet muokkaavat pelaamistaan sitä vastaan, mutta Getafe on vastustajana aivan oma lukunsa. José Bordalásin johdattama joukkue on tullut tunnetuksi ryhmänä, jota vastaan ei yksinkertaisesti ole kiva pelata.

Viime kauden Eurooppa-liigassa Getafe järkytti hollantilaisia jalkapallon ystäviä, kun se otti kaikki koiruudet käyttöön ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Ajaxia vastaan. Barcelonan päävalmentaja, Ajaxin entinen pelaaja Ronald Koeman tietää kuitenkin, että Getafe ei ole ainoastaan metkuileva vaan myös taktisesti erittäin kypsä joukkue.

– Heillä on voittava joukkue, joka ansaitsee paljon kunniaa.

Barcelona voitti viime kaudella molemmat keskinäiset ottelua Getafea vastaan. Kuva: Getty Images

– Olen katsonut heidän ottelunsa Ajaxia vastaan. Hollannissa valitettiin paljon Getafen pelitavasta, mutta minä en ole niiden kritiikkien kannalla.

– Jokainen valmentaja pyrkii pelaamaan voittavaa peliä. Heillä on todella kilpailukykyinen joukkue. Meidän on pysyttävä erittäin keskittyneinä ja etsittävä tiloja.

Getafen urakka olisi helpottunut huomattavasti, jos Barcelonan kapteeni Lionel Messi olisi saanut kesällä tahtonsa läpi ja siirtynyt muualle. Bordalás on siitä huolimatta iloinen, että argentiinalaistähti jatkaa La Ligassa.

– Olen sekä jalkapallon parissa toimivana ammattilaisena että lajin ystävänä todella kiitollinen, että Messi jatkoi Barcelonassa, koska maailman parhaan pelaajan pitäminen on niin tärkeää sarjallemme. Olen aina nauttinut suuresti hänen pelaamisestaan.

Bordalás ei edes toivo, että Messi olisi hänen joukkuettaan vastaan lepovuorossa.

– Päinvastoin. Parhaiden on oltava aina kentällä. Minä yritän valita parhaat pelaajani, kuten Barcelonankin valmentaja.

FC Barcelona

@FCBarcelona
#GetafeBarça Squad
2 Dest
3 Piqué
4 R. Araujo
5 Sergio
6 Aleñá
7 Griezmann
8 Pjanić
9 Braithwaite
10 Messi
11 O. Dembélé
12 Riqui Puig
13 Neto
14 Coutinho
15 Lenglet
16 Pedri
17 Trincão
20 S. Roberto
21 F. De Jong
22 Ansu Fati
24 Junior
26 Iñaki Peña
28 O. Mingueza
36 Arnau Tenas

La Ligan kuudes kierros

Lauantai 17.10.
14.00: Granada – Sevilla
17.00 Celta Vigo – Atlético Madrid
19.30 Real Madrid – Cádiz
22.00 Getafe – Barcelona

Sunnuntai 18.10.
13.00: Eibar – Osasuna
15.00: Athletic Bilbao – Levante
17.00: Villarreal – Valencia
19.30: Alavés – Elche
19.30: Huesca – Real Valladolid
22.00: Real Betis – Real Sociedad

Lähteet: Marca, Forbes, Football Espana, Diario Sport