La Liga -kierros pelataan kolmelle päivälle jaettuna, ja monet panokset sarjataulukon eri portailla ovat edelleen pöydillä.

Alavés – Real Valladolid

Alavés ja Real Valladolid ottavat yhteen perjantain ainoassa ottelussa, kello 22 Suomen aikaa. Isännät tavoittelevat vielä jopa mahdollisuuksia europelikarsintoihin. Alavésin viime aikojen sarakkeessa on kaikkia mahdollisia lopputuloksia, mutta lähtökohtaisesti sen pitäisi pystyä Valladolid lyömään. Taulukossa joukkueita erottaa 14 pistettä, ja jopa 10 sarjasijaa. Juuri vieraiden asema putoajan paikalla tuo kuitenkin otteluun jännitettä; voitto nostaisi sen mahdollisuuksia sarjassa säilymiseen huomattavasti.

Atléticon paikka naulata kakkossija?

Lauantain päiväpelissä iskevät yhteen alakastin Girona ja Celta Vigo. Kumpikin joukkue on toistaiseksi niin sanotusti kuivilla, mutta piste-erot hännillä ovat minimaalisia. Ennen kierrosta Girona on neljäntenätoista, mutta vain kolme pistettä putoamisrajan yläpuolella. Celtalla ero on vielä pienempi; mikäli Valladolid onnistuu perjantaina yllättämään Alavésin, aloittaa joukkue pelin putoamisalueelta. Kotijoukkueen kurssi on juuri nyt kehno – se on hävinnyt neljä viimeistä otteluaan.

Sarjakakkonen Atlético Madrid pelaa iltapäivällä Eibarin vieraana. 25 pistettä isäntäänsä edellä oleva Diego Simeonen ryhmä ottaisi voitolla jo seitsemän pisteen kaulan naapuriinsa Realiin, ja paaluttaisi kaupungin herruutta entisestään. Real puolestaa kohtaa sunnuntaina Athlétic Bilbaon.

Lauantaina pelaavat vastakkain myös sarjan kaksi peränpitäjää, kun Rayo Vallecano isännöi Huescaa. Kotijoukkueen matka kuiville ennen kierroksen alkua on viiden pisteen mittainen. Sarjakierroksen toisen päivän ottelut päättää Barcelonan ja Real Sociedadin kohtaaminen Camp Noulla.

Pysyykö Sukellusvene pinnalla?

Torstaina eurotaipaleensa Valencia-tappiolla päättänyt Keltainen Sukellusvene, Villarreal on yksi joukkueista, joka ei voi vielä laisinkaan valmistautua ensi kauteen korkeimmalla sarjatasolla. Sarjasija on 15., mutta etumatkaa kriittiseen rajaan vain kaksi pistettä. Vieraaksi Estadio de la Cerámicalle saapuvalla Leganésilla ei paljoa pelattavaa enää tällä kaudella ole.

La Liga -kierros 33

Perjantai 19.4.

Alavés – Real Valladolid klo 22.00

Lauantai 20.4.

Celta Vigo – Girona klo 14.00

Eibar – Atlético Madrid klo 17.15

Vallecano-Huesca klo 19.30

Barcelona – Real Sociedad klo 21.45

Sunnuntai 21.4.

Levante-Espanyol klo 13.00

Getafe-Sevilla klo 15.00

Real Madrid – Athlétic Bilbao klo 17.15

Villarreal-Leganés klo 19.30

Betis-Valencia klo 21.45