Laligassa pelataan viikonlopun aikana 17. kierros, jonka jälkeen sarja jää tauolle odottamaan vuoden 2019 ensimmäistä viikonloppua.

Kierroksen aikana pelataan poikkeuksellisesti vain yhdeksän ottelua, sillä Villarreal-Real Madrid on siirretty pelattavaksi tammikuun 3. päivä Los Blancosin seurajoukkueiden MM-kisaurakan takia.

Kierroksen helmi on ennakkoon Barcelona-Celta Vigo, mutta toimitus suosittelee lämpimästi viikonlopun ohjelmaan myös muun muassa Real Betis-Eibaria ja Leganes-Sevillaa.

Barcelona-Celta Vigo

Lauantaina 22.12. klo 19:30

Barcelona isännöi lauantai-iltana sitä viime vuosina kiusanneen Celta Vigon. Kaikki La Ligan ystävät tietävät vierailijoiden potentiaalin, mutta se on tullut usein parhaiten ilmi juurikin katalonialaisseuraa vastaan. Barcelona on voittanut Celtan edellisessä neljässä keskinäisessä kohtaamisessa vain kerran ja kolmesti pisteet on jaettu jännittävien vaiheiden jälkeen.

Barcelona on kuitenkin ehdottomasti kotikentällään suursuosikki. Siltä puuttuu varmuudella ainakin Samuel Umtiti ja Rafinha, joiden lisäksi myös kahden Sergin, Roberton ja Samperin, pelaaminen on epävarmaa.

Katalonialaisten kone yskähteli marraskuussa, mutta joulukuun otteluissa se on osoittanut tasonsa. Peli ei aina ole ollut viihdyttävintä mahdollista, mutta tulokset ovat olleet mitä vakuuttavimpia. Kolmessa edellisessä kamppailussa on kaatunut Levante, paikallisvastustaja Espanyol ja Villarreal yhteismaalein 11-0.

Celta ei ole pelannut tällä kaudella isossa kuvassa aivan odotetulla tasolla. Se on tällä hetkellä sarjataulukossa 9. sijalla, mutta jos marraskuussa valmentajaksi palkattu Miguel Cardoso saa pelin jälleen kulkemaan, tulee joukkueen sijoitus varmasti parantumaan kauden edetessä.

Celtan suurin uhka Barcelonalle on tulikuuma kaksikko Iago Aspas-Maxi Gomez. He ovat tehneet tällä kaudella yhteensä 18 maalia ja antaneet kuusi maaliin johtanutta syöttöä.

La Ligan kierros 17

Perjantai 21.12.

Klo 20:30
Girona-Getafe

Klo 22:00
Real Sociedad

Lauantai 22.12.

Klo 14:00
Real Betis-Eibar

Klo 17:15
Atlético Madrid-Espanyol

Klo 19:30
Barcelona-Celta Vigo

Klo 21:45
Athletic Bilbao-Valladolid

Sunnuntai 23.12.

Klo 13:00
Valencia-Huesca

Klo 17:15
Leganes-Sevilla

Klo 19:30
Vallecano-Levante

Siirretty torstaille 3.1.

Villarreal-Real Madrid