La Ligassa pelataan viikonlopun aikana 5. kierros. Perjantaina saadaan esimakua yhden ottelun verran, lauantaina niitä on luvassa viisi ja loput neljä kamppailua käydään sunnuntaina.

Kierroksella on useita ennakkoon mielenkiintoisia otteluita ja tällä kertaa valitsimme tarkempaan tarkasteluun Madridin paikallispeli Getafe-Atlético Madridin ja Real Madrid-Espanyolin.

Getafe – Atlético Madrid

Lauantaina 22.9. klo 19:30

Atlético Madridin alkukausi on ollut tuloksellisesti yllättävän vaikea. Odotukset tälle kaudelle olivat valtavat. Puhuttiin Atléticon jopa seurahistorian parhaasta pelaajamateriaalista – ja ihan perustellusti. Toistaiseksi kaikki palaset eivät kuitenkaan vielä ole loksahtaneet kohdalleen. Diego Simeonen ryhmällä on toistaiseksi La Ligassa vain yksi voitto.

Siinä missä Atléticolta odotettiin parempia tuloksia, on Getafe ollut alkukaudesta positiivinen yllätys. Se on hävinnyt ainoastaan Real Madridille ja viime kierroksella se teki kovan tempun kukistaessaan Sevillan vieraskentällä 0-2-lukemin.

Molempia joukkueita yhdistää todella vahva puolustus. Simeonen ryhmän alakerran pitävyys on varmasti kaikille La Ligaa seuranneille jo tuttu juttu. Getafen puolustus on kuitenkin myös yksi sarjan parhaimpia. Se päästi viime kaudella vähemmän maaleja kuin esimerkiksi Real Madrid.

Atlético on ennakkosuosikki, mutta ei niin suuri, mitä voisi ennakkoon kuvitella. Odotettavissa on todella mielenkiintoinen paikallisottelu.

Real Madrid – Espanyol

Lauantaina 22.9. Klo 21:45

Real Madridin ympärillä oli kesällä poikkeuksellinen määrä kysymysmerkkejä. Valmentaja vaihtui, Cristiano Ronaldo lähti ja uusia hankintoja tehtiin maltillisesti. Kauden ensimmäisten otteluiden jälkeen, voidaan jo todeta, että Santiago Bernabéulla on kaikki hyvin.

Julen Lopetegui on muokannut Real Madridin pelityyliä todella paljon ja suhteessa siihen, kuinka vähän aikaa hän on ryhmänsä kanssa työskennellyt, on uusi tyyli toiminut todella hyvin. Keskiviikon esitys Mestarien liigassa AS Romaa vastaan oli fantastinen ja tulokset La Ligassakin ovat olleet hyviä.

Myös Espanyolin tilanne oli kesällä kysymysmerkkejä täynnä. Seura oli menettänyt todella paljon tärkeitä pelaajia ja useat pelkäsivät, että edessä on kausi putoamistaistelussa. Alku on kuitenkin ollut erinomainen. Joukkue on tällä hetkellä neljäntenä ja kaatanut muun muassa kärkipäähän ennakoidun Valencian.

Nyt Espanyolilla on kuitenkin edessä kovin haaste tähän mennessä. Real Madridilla on itseluottamus korkealla ja peli kulkee.

Mielenkiintoista on myös seurata, tuleeko Real Madrid kierrättämään miehistöään keskiviikon Mestarien liigan kamppailusta vai luottaako Lopetegui samaan ydinryhmään.

Kierroksen kaikki ottelut

Perjantai 21.9.

Klo 22:00
Huesca-Real Sociedad

Lauantai 22.9.

Klo 14:00
Vallecano – Alaves

Klo 17:15
Celta Vigo – Valladolid
Eibar – Leganes

Klo 19:30
Getafe – Atlético Madrid

Klo 21:45
Real Madrid – Espanyol

Sunnuntai 23.9.

Klo 13:00
Levante – Sevilla

Klo 17:15
Villarreal – Valencia

Klo 21:00
Real Betis – Athletic Bilbao

Klo 21:45
Barcelona-Girona