Saako Real Madrid -floppi tänään tilaisuutensa? – ”Hän on tulevaisuus, ja tekee vielä paljon maaleja”

© Kuva: Getty Images

Real Madrid kohtaa keskiviikkoiltana Saudi-Arabian Jeddassa pelattavan Supercopan välierissä Valencian. Joukkueen hyökkäyksessä on paljon poissaoloja, joten serbialainen Luka Jovic saattaa saada tilaisuutensa.

– Jovic on totta kai yksi vaihtoehto, kuten aina. Katsotaan huomenna, valmentaja Zinedine Zidane totesi tiistaina lehdistölle AS:n mukaan.

22-vuotiaan hyökkääjän ensimmäinen kausi Real Madridissa on ollut vaikea. Peliminuutteja on kertynyt vain 432, ja 15 ottelussa maaleja on syntynyt ainoastaan yksi.

Viime kaudella Jovic mätti Eintracht Frankfurtille Bundesliigassa ja Eurooppa-liigassa peräti 27 maalia. Real Madrid maksoi hänestä kesällä 60 miljoonaa euroa, joten odotukset ovat luonnollisesti korkeat. Vielä Jovic ei ole huutoon vastannut, mutta Zidane valaa julkisesti mieheen lisää uskoa.

– Jovic on tulevaisuus. Hän on 21-vuotias (toim. huom. Jovic täytti 22 reilut kaksi viikkoa sitten), oppii koko ajan ja on muuttanut toiseen maahan. Hän haluaa oppia paljon, tekee kovasti töitä ja on todella hyvä, Zidane kehuu.

– Jovic tekee vielä paljon maaleja. Koko maailma sanoo niin, mutta lisäksi hän on minun mielestäni kokonaisvaltainen pelaaja.

Espanjalaislehdistössä on arveltu myös kielimuurin hidastavan Jovicin sopeutumista. Zidane kuittasi puheet huumorilla.

– Se johtuu siitä, että minun espanjani on surkeaa, valmentaja naurahti.

– Poika haluaa oppia. Hänen kanssaan täytyy edetä rauhallisesti, sillä hän on ollut joukkueessa vasta viisi kuukautta.

Zidane korosti myös Supercopan tärkeyttä. Kiistanalaiseen päätökseen viedä turnaus Saudi-Arabiaan hän suhtautuu tyynesti.

– Sekä Valencia että me pelaamme vieraissa. Tämä on eri kilpailu kuin La Liga, ja kaikki muuttuu. Poissaolojen takia joukkueet ovat erilaisia (kuin joulukuun sarjaottelussa). Mielialamme on hyvä, ja panemme peliin kaiken energiamme.

– Saudi-Arabiassa ollaan pelistä innoissaan. Emme tulleet tänne päiväkävelylle. Olen iloinen ollessani täällä, sillä tämä on tärkeä kilpailu. Meidät on otettu hyvin vastaan, Zidane lisäsi.