Barcelonan kasvattamat futistähtiveljekset aloittivat hienon hyväntekeväisyyskampanjan

© Kuva: Getty Images

FC Barcelonan akatemiassa jalkapallo-oppinsa saaneet veljekset Thiago ja Rafinha Alcántara ovat tiedottaneet hienosta hyväntekeväisyyskampanjasta. Bayern Münchenissä nykyisin pelaava Thiago ja Barcelonan Celta Vigoon lainaama Rafinha ovat keskeisiä palasia ”Alcántara Family Foundation” -säätiössä, joka ryhtyi yhteistyöhön toisen säätiön, ”BarcelonActuan” kanssa.

Säätiöt ilmoittivat yksissä tuumin maanantaina, että ne aloittivat keskiviikkona 1.7. kampanjan, jonka aikana halutaan auttaa 45 ”kaduilla elävää” maahanmuuttajaa. Kampanjan on määrä kestää puolen vuoden ajan.

Säätiöiden yhdessä laatiman tiedotteen mukaan nämä henkilöt – turvapaikanhakijat, epäselvässä hakuprosessissa olevat henkilöt ja holhouksessa olleet nuoret – voitaisiin majoittaa Jam-hostelliin Barcelonan Gracia-kaupunginosassa. Hostelli on ollut suljettuna koronakriisin ajan.

Projektin rahoittaa Alcántaran perhe, johon lukeutuvat huippufutaajien lisäksi myös heidän sisarensa, lentopalloa pelannut äitinsä ja veljesten isä, vuoden 1994 maailmanmestari Mazinho. Hankkeen päämäärä on selkeä: vastata kasvavaan määrään maahanmuuttajia, joille julkishallinto ei pysty tarjoamaan majoitusta.

Hankkeen kohderyhmä ovat henkilöt, joiden täytyy ”odottaa jopa viisi kuukautta saadakseen kunnallisen majoituksen” tai ”vasta maahan tulleet turvapaikanhakijat, joiden pitää odottaa jopa 12 kuukautta saadakseen kansainvälistä suojelua, ja jotka eivät saa sinä aikana työlupaa”.

Projekti ei ainoastaan tarjoa maahanmuuttajille majoitusta, vaan siihen osallisiksi pääsevien henkilöiden toivotaan osallistuvan vapaaehtoisina sosiaaliseen toimintaan. Esimerkki tällaisesta voi olla aterioiden tarjoaminen kodittomille.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.