Huesca nimitti uuden valmentajansa – palaa La Ligaan 12 vuoden tauon jälkeen

© Kuva: Getty Images

Maanantaisen Huesca-Real Betis -ottelun jälkeen valmentajansa Michelin erottanut Huesca on nimittänyt joukkueelleen uuden käskyttäjän. Uusi valmentaja on 52-vuotias José Rojo Martín, joka tunnetaan yleisesti lempinimellä ”Pacheta”.

Pacheta saa tilaisuutensa tämän kauden La Ligassa pienellä viiveellä. Hän valmensi viime kaudella Elcheä, joka nousi La Ligaan Segundasta karsintojen kautta. Pachetan ja Elchen tiet kuitenkin erosivat vain kaksi päivää nousun varmistumisen jälkeen. Uudeksi valmentajakseen Elche palkkasi elokuun lopussa Jorge Almirónin.

Pachetan tehtävä on selkeä – pitää Huesca sarjassa. Joukkue on voittanut 18 pelistään vain yhden, mutta yhdeksän tasapelipisteen turvin eroa putoamisviivaan on vain kuusi pistettä.

Pachetalle kokemus La Ligassa ei ole ensimmäinen, sillä jo keväällä 2009 hän valmensi 15 ottelun ajan Numanciaa, joka putosi kauden päätteeksi sarjasta. Pesti oli Pachetan valmentajauran ensimmäinen, ja hän siirtyi siihen seuran jalkapallojohtajan paikalta.

Numancian ja Elchen pestien välissä Pacheta on valmentanut Espanjan pääsarjan alemmilla sarjatasoilla Real Oviedoa, Cartageñaa ja Hérculesta, puolalaista Korona Kielceä ja thaimaalaista Ratchaburi Mitr Pholia. Elcheä Pacheta valmensi 2,5 vuoden ajan, aloitettuaan pestissä helmikuussa 2018.

Lähde: AS


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?