Eden Hazard kohtaa entisen valmentajansa – näin hän on arvostellut Antonio Contea

© Kuva: Getty Images

Kun Real Madrid ja Internazionale kohtaavat tiistaina Mestarien liigan huippuottelussa, tapaa myös Realin tähtipelaaja Eden Hazard entisen valmentajansa Chelseasta, Antonio Conten. Conte valmensi Chelseaa kahden kauden ajan vuosina 2016-2018. Näinä vuosina Hazardin päässä alkoi kyteä ajatus seuranvaihdosta, vaikka se toteutuikin lopulta vasta kesällä 2019.

29-vuotias Hazard ehti kokea Chelseassa kuusi päävalmentajaa, eikä Antonio Conte tainnut kuulua hänen suosikkeihinsa. Belgialainen kertoi julkisesti, kuinka hän alkoi menettää nautintonsa pelaamisesta Conten harjoitusmetodien ja peluutuksen myötä. AS kaiveli Hazardin vanhoja kommentteja esiin.

Erityisen suoraan Hazard puhui 4.3.2018 pelatun Chelsea-Manchester City -ottelun jälkeen. City voitti pelin 1-0 Chelsean tyydyttyä passiiviseen ja puolustusvoittoiseen peliin. 175-senttinen Hazard pelasi yksinäisenä kärkenä keskityksiä tavoitellen, vaikkei koskaan ole viihtynyt pelipaikalla erityisen hyvin.

– Jos Olivier Giroud tai Álvaro Morata olisivat pelanneet kärjessä, pitkiä palloja olisi helppo voittaa. Minun kanssani se on vaikeampaa, vaikka yritinkin parhaani. Poistuessani kentältä tunsin juosseeni, mutten tuntenut pelanneeni jalkapallo-ottelua. Vaikka olisimme pelanneet kolme tuntia, minä en olisi koskenut palloon, Hazard latasi suoraan.

Hazardin kommentit saivat välittömästi laajaa huomiota Englannin televisiossa, sillä Real Madridin kiinnostus oli jo tuolloin tiedossa. TV-kommentaattori Jamie Carragher arveli Hazardin soittaneen heti pelin jälkeen agentilleen ja pyytäneen tältä siirtoa.

– Jos Hazard haluaa olla maailman paras pelaaja, ei hänen kannata jäädä joukkueeseen, jossa häntä peluutetaan kuin Ykkösliigan hyökkääjää. Hänen idolinsa on Zinédine Zidane. Jos Conte jatkaa Chelsean valmentajana, miksi Hazard jäisi tänne, jos Real Madrid soittaa, Chelsean entinen pelaaja Tony Cascarino puolestaan heitti.

Hazard kuitenkin pelasi Chelseassa vielä kauden 2018-2019, Maurizio Sarrin alaisuudessa. Kun hän lopulta Real Madridiin kesällä 2019 siirtyi, Hazard kertoi löytäneensä peli-ilon jälleen.

– Harjoittelemme aina pallon kanssa. Pelistä nauttiminen tulee ennen muuta. Liikkeet ja pienpelit.

– Kun tuntee italialaisvalmentajia, kuten minä, on nautintoa paljon vähemmän. Siinä on enemmän toistoa. Nautinto syntyy voitoista. Vietin kolme vuotta italialaisten valmentajien kanssa. Nautinnon löytäminen uudestaan tekee minulle hyvää, Hazard totesi tuolloin Sport/Footille.

Hazard on kärsinyt Real Madridissa loukkaantumisista niin viime kuin tälläkin kaudella. Lauantain 4-1-voitossa Huescasta hän pelasi avauskokoonpanossa ensimmäisen kerran tällä kaudella, teki komean maalin ja rakenteli toista. Tänään Hazard pääsee mahdollisesti esittelemään uudelleen löytynyttä peli-iloaan myös Antonio Contelle.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.