Eden Hazard vähäpuheisesta Zinédine Zidanesta: ”Pelaamisesta nauttiminen etusijalla”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Kun Eden Hazard siirtyi viime kesänä Real Madridiin Zinédine Zidanen valmennukseen, oli se hänelle monessakin mielessä unelmien täyttymys. 29-vuotias belgialainen on usein kertonut, kuinka Real Madrid oli hänen lapsuutensa suosikkiseura ja Zidane suosikkipelaaja.

– Emme ole samantyylisiä, ja teknisesti hän oli paljon minua parempi. Mutta kun häntä katselee, näyttää siltä, että hän pitää aina hauskaa, ja saa toiset pelaamaan. Siitä jalkapallossa on minullekin kysymys, Hazard sanoi Sport/Foot Magazinen haastattelussa.

– Kun katselin Zidanea, en ikinä ajatellut, että hän haluaisi harhauttaa kaikki ja pelata vain itselleen. Hän pelasi joukkueelle. Pidän pelaajista, jotka pitävät hauskaa. Ei minun pyrkimykseni ole loistaa. Olen tietysti iloinen, jos teen niin, mutta ei se ole tavoitteeni.

Suoranaista Zidanen matkimista Hazard ei silti ole harjoittanut.

– Häntä oli vaikea matkia. Hänen pallonhallintansa ja syöttönsä olivat elegantteja. En silti ihaillut vain Zidanea, vaan myös Thierry Henrya.

– Pelien jälkeen pihalla yritin tehdä veljieni kanssa samoja asioita kuin Zidane. Hän kiehtoi minua, Hazard myöntää.

Yksi Hazardin vaikuttimista siirtyä Real Madridiin oli juuri Zinédine Zidanen vetoomus, vaikkei ranskalaisen paljon pitänytkään suostutella.

– En puhunut hänen kanssaan paljon. Ensimmäisen kerran juttelimme vuoden 2016 EM-kisojen aikana. Hän soitti minulle ja sanoi, että olisi hyvä, jos tulisin Madridiin. Kun Zidane soittaa, on tosi kyseessä.

– Zidanella on minuun tietty voima. Ei hän päätäni pyörälle saanut. Hän vain totesi seuraavansa minua. ”Nähdään jonain päivänä, jos tulet Madridiin”, hän sanoi. Se jäi ikuisiksi ajoiksi päähäni, Hazard jatkoi.

Zidane on voittanut päävalmentajauransa aikana pokaalin keskimäärin 19 ottelun välein, ja on poistunut voittajana kaikista yhdeksästä loppuottelustaan Madridin luotsina. Silti miestä arvostetaan edelleen ennen kaikkea ”finaalivalmentajana” kuin piinkovana taktikkona. ”Zidanen taiasta” ja pelaajien käsittelytaidosta paljon kertovat myös Hazardin lausunnot.

– Hän ei puhu juurikaan. Hän sanoo ennen peliä jonkin lyhyen lauseen, jotta koet olosi mukavaksi.

– Pari ensimmäistä kuukauttani Madridissa eivät sujuneet kuten halusin. Zidane pyysi vain minua pysymään tyynenä. Hän on ihan tavallinen kaveri. Hän ei valita mistään, ja menee suoraan asiaan.

– Zidane rakastaa pelaajiaan, ja pitää huolen siitä, että tunne säilyy. Sen aistii, että Zidanen valmentama joukkue on onnellinen. Mukaan lukien hekin, jotka eivät pelaa. Se on aivan keskeistä. Siitä näkee, että hän ymmärtää, miltä pelaajista tuntuu, sillä hänkin on ollut tällä samalla puolella.

Hazard kertoo hauskanpidon olevan läsnä myös harjoituksissa.

– Harjoittelemme aina pallon kanssa. Pelaamisesta nauttiminen on etusijalla. Liikkeet ja pienet pelit…

– Jos tuntee italialaisia valmentajia kuten minä (Antonio Conte ja Maurizio Sarri), niin tietää, ettei heidän kanssaan nautita niin paljoa. Harjoituksissa on enemmän toistoa.

– Nautinto on kuitenkin voitoissa. Vietin kolme vuotta italialaisten valmentajien kanssa. Olen iloinen, että olen taas löytänyt nautinnon, Hazard summaa.

Lähde: Mundo Deportivo

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS