Real Madrid julkisti perjantaina uutisen, jota seuran kannattajat olivat odottaneet jo vuosien ajan. Se ilmoitti, että belgialaistähti Eden Hazard siirtyy seuraan Chelseasta ja allekirjoittaa viiden vuoden sopimuksen.

Huhut Hazardin, 28, siirrosta Madridiin olivat pyörineet siirtohuhupalstoilla läpi vuosikymmenen, ja belgialaishyökkääjä oli itsekin useasti vihjaillut ja antanut ymmärtää unelmoivansa Los Blancosiin liittymisestä.

Marcan mukaan pohjatyö Hazardin kaappamiselle aloitettiin jo vuonna 2017, jolloin Madridin seurajohtaja Jose Angel Sanchez matkusti Lontooseen seuraamaan belgialaisen otteita.

Sanchez, pääkykyjenetsijä Juni Calafat ja päävalmentaja Zinédine Zidane käynnistelivät samoihin aikoihin keskusteluja Hazardin tuomisesta Espanjaan.

Calafat matkusti salaa Lontooseen luodakseen ensikontaktin, mutta hän teki kaikkensa, jotta neuvotteluista ei tihkuisi tietoa niiden ulkopuolelle.

Marcan mukaan Real Madrid oli kiinnostunut Hazardista jo vuonna 2012, ja Zidane ylisti belgialaista jo kaksi vuotta aiemmin.

Zidanen ei tarvinnut juurikaan vaikuttaa neuvotteluihin, sillä hänen ihailunsa Hazardia kohtaan ei ole ikinä ollut salaisuus.

Marca kertoo, että Real Madridin väki vieraili Chelsean kotistadionilla Stamford Bridgellä viimeisen 2,5 vuoden aikana lukuisia kertoja.

Hazard pelasi Chelseassa 352 ottelua, joissa hän teki yhteensä 110 osumaa ja antoi 92 maalisyöttöä. Aiemmin ammattilaisurallaan hän edusti ranskalaista Lilleä. Belgian A-maajoukkueessa Hazard on pelannut sata ottelua ja tehnyt 30 maalia.