Manchester Cityn manageri Pep Guardiola myöntää, että hän ei olisi ollut läheskään yhtä menestyksekäs Barcelonan päävalmentajana ilman argentiinalaistähti Lionel Messiä.

Guardiola, 48, valmensi Barcelonaa vuosina 2008-2012 ja voitti tuona aikana 14 pokaalia, joihin kuuluvat mm. kolme La Ligan mestaruuskannua ja kaksi Mestarien liigan pystiä.

Messi, 32, kommentoi hiljattain, että hän ”kehittyi paljon” Guardiolan alaisuudessa. Argentiinalaistaiturin sanat merkitsevät Guardiolalle paljon.

– Se, että kaikkien aikojen paras sanoo sinusta noin… Minusta tuntuu, että se johtuu Titosta (Vilanova, Guardiolan apuvalmentaja), itsestäni ja kaikista muista, jotka olivat siihen aikaan (Barcelonassa). Me voimme vain sanoa kiitos, sanoi Guardiola Aran haastattelussa.

– Tito sanoi aina minulle, että on Messi on kuin oppilas, joka menee tunnille ja kyllästyy, koska hän tietää jo kaiken.

– Me olimme niin onnekkaita, että hän oli kanssamme. Yritimme saada häntä mahdollisimman paljon mukaan peliin. Olen sanonut sen useamminkin. Siinä joukkueessa oli paljon sen sukupolven tähtiä, mutta ilman häntä emme olisi saavuttaneet niin paljon.

– Hän oli niin paljon enemmän kuin kirsikka kakun päällä.