Ranskalaishyökkääjä Antoine Griezmann on yksi pelaajista, joka näillä näkymin hyötyy Barcelonan valmentajanvaihdoksesta. Griezmann lukeutuu pieneen ryhmään pelaajia, joiden seurapomo Josep Maria Bartomeu julisti olevan ”ei-kaupan”. Lisäksi uusi päävalmentaja Ronald Koeman suunnittelee peluuttavansa Griezmannia tämän omimmalla pelipaikalla piikissä.

Asiat olisivat voineet edetä toisinkin. Marca kertoo, että vain muutamia päiviä ennen Barcelonan Bayernille kärsimää nöyryyttävää 2-8 -murskatappiota Bartomeu ehdotti Atlético Madridille vaihtokauppaa. Siihen sisältyi Barcelonan puolelta 21 miljoonan euron nettopalkkaa nauttiva Griezmann.

Barcelonan jo ennestään huonolla tolalla ollut talous on kokenut kovia koronakriisin aikana. Koronapandemian pelätään leikanneen Barcelonan tuloja jopa 320 miljoonaa euroa. Siksi palkkakuormaa olisi kevennettävä, sillä Barcelona on 562 miljoonalla eurollaan jalkapallomaailman paras palkanmaksaja.

Niinpä Griezmann ehdotti Atléticolle, että se voisi vaihtaa Griezmannin nuoreen portugalilaiseen João Félixiin. Jos kauppa olisi toteutunut, olisivat molemmat viettäneet seuroissa vain vuoden – kummankin osalta alakanttiin menneen. Barcelona maksoi Griezmannista edellisenä kesänä juuri Atléticolle 120 miljoonaa euroa, ja Atlético teki João Félixistä 126 miljoonalla eurolla seurahistoriansa ennätyshankinnan.

João Félixin nettopalkka Atléticossa oli debyyttikaudella vain 3,5 miljoonaa euroa (palkka nousee asteittain seitsemänvuotisen sopimuskauden aikana), joten Barcelona uskoi saavansa vaihtokaupolla tärkeitä säästöjä. Tienasihan Griezmann viime kaudella yli viisi kertaa enemmän (tarkkaan sanottuna 18 miljoonaa, koska myös ranskalaisen palkka nousee vuosien kuluessa).

[readmore from=Griezmann-Antoine]

Atlético Madridin puheenjohtaja Miguel Angel Gil Marín oli kuitenkin järkkymätön eikä harkinnut ehdotusta hetkeäkään. Gil Marín vastasi Bartomeulle välittömästi ja jyrkästi ”Ei.” João Félix on pelaaja, jonka hän uskoo nousevan tulevaisuudessa kirkkaimpaan tähtiluokkaan Atléticossa – mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Suotta ei 20-vuotiaasta pelaajasta 126 miljoonaa maksettu.

Griezmannin paluuta seuraan Gil Marín ei sen sijaan täysin tyrmännyt. Atlético olisi voinut tarjota Barcelonan suuntaan Thomas Lemaria tai Diego Costaa, mutta nämä taas eivät Bartomeuta kiinnostaneet.

Griezmann teki ensimmäisellä kaudellaan Barcelonassa 15 maalia ja antoi neljä maalisyöttöä. Seuraavalla kaudella on kasvavan roolin myötä lupa odottaa enemmän.

LUE MYÖS: