Barcelonalla syytä huoleen? Messin ja Griezmannin yhteispeli tyystin olematonta

© Kuva: Getty Images

Barcelonan viime kesän päähankinta oli Atlético Madridista kiistanalaisella 120 miljoonan euron siirtosummalla värvätty hyökkääjä Antoine Griezmann. Moni saattoi kysyä, miksi, sillä ranskalaisen sopivuutta Barcelonan pelitapaan ei pidetty itsestäänselvyytenä.

Kun kausi on vanhentunut noin kolme kuukautta, leijuu sama kysymys ilmassa edelleen. Griezmann on tehnyt kauden 15 ottelussaan neljä maalia ja kolme maalisyöttöä. Tehot ovat syntyneet neljässä eri ottelussa, kaikki La Ligassa. Näistä peleistä vain kahdessa pelasi myös Lionel Messi. Yhden Messin maaleista on syöttänyt Griezmann, ja yhden Griezmannin maaleista Messi.

Viime tiistaina Griezmann sai ensiluokkaisen tilaisuuden harjoitella yhteispeliään Messin kanssa, sillä Luis Suárez oli loukkaantuneena sivussa Mestarien liiga -ottelusta Slavia Prahaa vastaan. Peli päättyi kuitenkin maalittomaan tasapeliin, eikä Messin ja Griezmannin yhteistyöstä ollut käytännössä minkäänlaista havaintoa.

Mundo Deportivo kertoi pian pelin jälkeen, että yhteys Messin ja Griezmannin välillä oli käytännöllisesti katsottuna olematon. Messi sentään syötti Griezmannille neljä kertaa, mutta Griezmann ei antanut Messille edes yhtä ainutta syöttöä. Pelissä nähtiin, kuinka Messi valitsi jo toisessa pelissä peräkkäin mieluummin laukauksen kuin syötön ranskalaiselle, vaikka tämä olisikin ollut vapaana.

Samanlainen trendi on ollut nähtävissä muissakin Mestarien liigan otteluissa. Messi ja Suárez hakevat toisiaan syötöillä huomattavasti useammin kuin Messi ja Griezmann.

Lauantain Celta Vigo -pelissä Messi tehoili hattutempun, mutta kaikki kolme maalia syntyivät paikallaan olevasta pallosta – yksi rankkarista ja kaksi vapaapotkusta. Griezmann vaihdettiin 73. minuutilla Luis Suáreziin, ja tämän jälkeen tolppien väliin osui vielä Sergio Busquets.

Aika näyttää, alkaako Messin ja Griezmannin yhteispeli jossain vaiheessa toimia, mutta toistaiseksi siitä ei ole juuri merkkejä nähty.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!