Barcelona pelasi tiistaina kotonaan 0-0-tasapelin tšekkiläistä Slavia Prahaa vastaan Mestarien liigan lohkovaiheessa.

SK Slavia Praha

@slaviaofficial
👥 | Tuto sestavu vyšle Jindřich Trpišovský na hřiště pro utkání na Nou Campu proti @FCBarcelona! 🌟 #barsla

📰 INFO ➡️ slavia.cz/clanek.asp?id=…

Barcelona otti pallonhallinnan ottelun alussa odotetusti itselleen, mutta ensimmäinen vaarallinen tekopaikka tuli Slavialle. Tomáš Souček eteni viidennellä minuutilla päätyrajaa pitkin kohti Barcelonan maalia ja syötti lopuksi pienestä kulmasta. Barcelonan maalivahti Marc-André ter Stegen haparoi hieman pallon kanssa, mutta sai torjuttua sen pois naamansa edestä.

Kotijoukkue oli avata maalitilinsä viisi minuuttia myöhemmin, kun Gerard Piqué lähetti linjan taakse nappisyötön Nélson Semedolle, joka pääsi läpiajoon. Portugalilaispakki laukoi kohti etukulmaa, mutta Slavian maalivahti Ondřej Kolář venyi hienoon torjuntaan.

Hetkeä myöhemmin Piqué mokasi pahemman kerran ja menetti pallon syvällä omalla puoliskollaan Peter Olayinkalle, jonka hän joutui repimään paidasta nurin. Piqué on varoituksen takia pelikiellossa Barcelonan seuraavassa pelissä.

Olayinka syyllistyi itse vastaavaan rikkeeseen 21. minuutilla ja sai myös keltaisen kortin. Hänen nopeutensa tuotti kuitenkin jatkuvasti vaikeuksia Barcelonan puolustukselle. Myös Semedo nappasi varoituksen, kun hän repi Olayinkan kumoon.

Barcelonan kapteeni Lionel Messi otti puoliajan edetessä entistä enemmän vastuuta hyökkäysten rakentelusta ja otti kotijoukkueen lähes reppuselkään. Kertaalleen argentiinalaistaituri täräytti pallon tolppaan, mutta sen lähemmäksi Messi tai Barcelona eivät avauspuolikkaalla päässeet.

Slavian Jan Bořil järkytti kotiyleisöä juuri ennen taukovihellystä laittamalla pallon verkkoon, mutta osuma hylättiin paitsion takia.

Barcelonalla oli ensimmäisellä puoliajalla kahdeksan maalintekoyritystä, Slavialla kaksi.

Heti toisen jakson alussa Messi hankki tempokuljetuksellaan vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Hän asteli itse pallon taakse, mutta veto viuhui maalin yli.

Hetkeä myöhemmin Vidal siirsi pallon Messin syötöstä tyhjään maaliin, mutta osumaa edelsi paitsio, joten maali hylättiin.

Tšekkiläisvierailla oli toisella puoliajalla pitkiä jaksoja, joiden aikana se ei tehnyt muuta kuin peruutellut, mutta se onnistui tukkimaan Barcelonan etenemisreitit.

Vaihdosta sisään tullut Ansu Fati tarjoili Messille tuhannen taalan paikan 78. minuutilla. Argentiinalaistähti pääsi yrittämään maalintekoa parista metristä, mutta Slavia-vahti Kolářin refleksit olivat kunnossa.

Barcelona on kerännyt neljästä ottelusta yhteensä kahdeksan pistettä ja Slavia Praha kaksi. Lohkon muut joukkueet, saksalainen Borussia Dortmund ja italialainen Internazionale, kohtaavat toisensa tänään kello 22.00 alkavassa ottelussa.