Monet yllättyivät, kun Real Madrid tiedotti tammikuussa 2005 hankkineensa Thomas Gravesenin Evertonista. Real Madrid maksoi Gravesenista noin 3,5 miljoonaa euroa.

Madridilaislehti Marca kertoi maanantaina siitä, miten Real Madrid päätyi hankkimaan romuluisen tanskalaisen keskikentälleen.

Zinédine Zidane, Guti, David Beckham, Santiago Solari ja Albert Celades muodostivat tuolloin Real Madridin keskikentän. Viisikko tunnettiin ennemminkin teknisistä taidoistaan, joten seurajohdon mielestä Real Madridilta puuttui rikkovaan rooliin sopiva fyysinen keskikenttäpelaaja.

Eräs agentti tarjosi Gravesenia Real Madridille ja seura kiinnostui tanskalaisesta.

Real Madrid lähetti muutamaan otteeseen edustajansa Englantiin tarkkailemaan Gravesenia. Ensimmäinen reissu ei sujunut odotetusti, sillä Gravesen ei pelannut odotetulla tasolla, mutta muut mahdolliset vaihtoehdot osoittautuivat mahdottomiksi ja seura oli käytännössä pakotettu seuraamaan Gravesenia entistä tarkemmin.

Real Madridin edustajat kertoivat seurajohdolle tarkkailureissujensa jälkeen, että Gravesen on taisteleva ja juoksukykyinen pelaaja, jonka suurimmat vahvuudet ovat rajaheitoissa. Evertonissa Gravesen sai vastuulleen kaikki rajaheitot. Real Madridissa samanlaista vastuuta ei kuitenkaan tullut, sillä Roberto Carlos vastasi rajaheitoista, vaikka ne olivatkin tanskalaisen paras ominaisuus tarkkailijoiden mukaan.

Gravesen pelasi Real Madridissa lopulta puolentoista vuoden aikana 49 ottelussa, joissa syntyi yksi maali ja 20 keltaista korttia.

Gravesen nousi otsikoihin Espanjassa muun muassa tapeltuaan Real Madridin harjoituksissa Robinhon kanssa.