Granada ei alistu seurahistoriansa suurimman haasteen Manchester Unitedin edessä: ”Se ei ole tuonut meitä tänne asti”

© Kuva: Getty Images

Granada on ollut espanjalaisen jalkapalloilun suurimpia yllättäjiä jo kahdella perättäisellä kaudella. Ensimmäisellä koronakaudella 2019-2020 Granada suoriutui nousijajoukkueena sen verran hyvin La Ligassa, että se lunasti seurahistorian ensimmäisen paikan europeleihin. Tällä kaudella Eurooppa-liigassa peli on kulkenut niin hyvin, että karsintavaiheen toiselta kierrokselta urakkansa aloittanut Granada on edennyt jo puolivälieriin. La Ligassa joukkue on mukavasti yhdeksäntenä.

Aiemmilla pudotuspelikierroksilla kyytiä ovat saaneet Napoli ja Molde. Puolivälierissä haaste on kuitenkin Granadan seurahistorian kenties suurin, sillä se arpa heitti sen vastustajaksi Manchester Unitedin – kaikilla mahdollisilla mittapuilla suuremman seuran. Otetaan vertailuun vaikka joukkueiden Transfermarktin pelaaja-arviot: Granadan pelaajien markkina-arvojen yhteissumma on 115,9 miljoonaa euroa ja Manchester Unitedin 718 miljoonaa euroa.

Granadan valmentaja Diego Martínez kehuu mielellään omiensa tähänastisia saavutuksia, mutta ei alistu aiempaa suuremman haasteen edessä.

– Tämä on jo nyt menestys. Pelaajat ovat tehneet jotain poikkeuksellista, Martínez sanoi AS:n mukaan.

– Haluamme nauttia peleistä, ja paras tapa siihen on suoriutua parhaalla tasollamme sekä kunnioittaa identiteettiämme ja arvojamme. Uskomme mahdollisuuksiimme ja aseisiimme.

– Jos alamme miettiä kaikkea, mitä Unitedilla on, parempi ettemme edes aloita ottelua. Se ei tuonut meitä tänne asti. Olemme tietoisia siitä, että kohtaamme Euroopan jättiläisen, joka on sekä yksilötasolla että kollektiivisesti erittäin vahva, mutta selvisimme tähän vaiheeseen uskomalla täysin omiin mahdollisuuksiimme ja antamalla kaikkemme. Mitä vain voi tapahtua 180 minuutin ja mahdollisen jatkoajan aikana.

La Ligan nuorin valmentaja, 40-vuotias Martínez lähetti terveisiä myös Granadan kannattajille, jotka tänä iltanakin oletettavasti ripustavat Granadan lippuja parvekkeilleen tuen osoituksena.

– Heidän energiansa on ottelussa läsnä. He saavat pukeutua punavalkoisiin paitoihin tietäen, että annamme joukkueena kaikkemme.

– Vuosi sitten me kaikki olimme lukkiutuneita koteihimme ulkonaliikkumiskiellon takia. Kuinka hyvää mielialoillemme olisi tehnyt, jos meille olisi sanottu, että vuotta myöhemmin pelaamme Eurooppa-liigan puolivälierissä Manchester Unitedia vastaan.

– Nautimme tästä erittäin tärkeästä hetkestä ja tavoittelemme kunniadiplomia tietäen, että pelaajat ovat saavuttaneet jo nyt jotain erityistä.

Martínezin kommentit antavat ymmärtää, että joukkue nauttii täysin palkein altavastaajan asemastaan.

– Pukukopissamme on lause, jossa lukee: ”Koska he eivät tienneet sen olevan mahdotonta, he tekivät sen”. Siihen me kiinnitymme. Luotamme itseemme täysin ja olemme ylpeitä toinen toisistamme. Näiden pelaajien kanssa voisi mennä vaikka autiomaahan, koska he saavat jokaisen tuntemaan itsensä vahvaksi.

Molemmat joukkueet saavat riveihinsä kuntoutuneita pelaajia, Granada Darwin Machísin ja Manchester United Marcus Rashfordin – joka tuskin kuitenkaan vielä täyttä aikaa pelaa. Kumpikin joukkue lähtee tässä vaiheessa kilpailuun varmasti jo parhaimmilla mahdollisilla kokoonpanoillaan, sillä Unitedille Eurooppa-liiga on kauden ainoa jäljellä oleva mahdollisuus pokaaliin. Granadalla on tärkeitä pelaajia kuitenkin loukkaantuneina. Unitedilta puuttuvat lähinnä Anthony Martial ja koronatartunnan saanut Eric Bailly.

Ottelu Granada-Manchester United alkaa torstaina kello 22 ja sitä voi seurata C Moren kanavilta.

Lähde: AS


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille