Josema Giménez on noussut vuosien saatossa maailman parhaiden topparien joukkoon.

Atléticoa keväästä 2013 saakka edustanut uruguaylaispuolustaja kasvoi maanmiehensä Diego Godínin rinnalla usean vuoden ajan niin Atléticossa kuin Uruguayn A-maajoukkueessa.

Fyysinen ja kovaotteinen puolustaja on kärsinyt tälläkin kaudella useista loukkaantumisista, mutta kunnossa ollessaan on kuulunut Diego Simeonen luottomiehiin.

25-vuotias Giménez paljasti Atléticon julkaisemassa haastattelussa olleensa lähellä uransa lopettamista jo 17-vuotiaana vuosi ennen saapumistaan Atléticoon.

– Kohtasin astetta vaikeamman perheongelman 17-vuotiaana pelatessani Danubiossa. Olin hyvin lähellä jalkapallon lopettamista. Kokosin yhteen edustajani, kaverini ja perheeni ja he onnistuivat vakuuttamaan minut siitä, että minun pitäisi keskittyä jalkapalloon. Se oli urani tärkein päivä, koska silloin ymmärsin, mitä halusin tehdä ja halusin toteuttaa unelmani.

Giménez kertoi, ettei tiennyt siirtyvänsä Atléticoon matkustaessaan Madridiin.

– Matkustin Espanjaan, enkä tiennyt mistään mitään. Minulle kerrottiin, että kyseessä on vain perusreissu. Madridiin saavuttuani minulle sanottiin, että Atlético haluaisi hankkia minut. Päässäni liikkui silloin monia tunteita. Enemmän iloisuutta kuin surullisuutta. Tiesin muuttavani kauas perheestäni, mutta olin niin iloinen, sillä unelmani oli käynyt toteen. Siirryin suureen seuraan, joka on yksi maailman tärkeimmistä.