Athletic pudotti Real Madridin Supercopasta torstaina voitettuaan kamppailun 2-1 ja eteni sunnuntaiseen finaaliin, jossa se kohtaa Barcelonan.

Raúl García oli Athleticin sankari. 34-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja vastasi Athleticin maaleista ja pelasi muutenkin vahvan ottelun. Romuluinen García valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Joukkueet kohtasivat kuukausi sitten La Ligassa. Silloin Raúl García sai punaisen kortin jo 13. minuutilla ja jätti Athleticin heti alussa vajaamiehiseksi.

Athleticin ehdottomiin avainpelaajiin kuuluva Raúl García kertoi merkanneensa torstaisen ottelun kalenteriinsa jo ajat sitte.

– En kiellä sitä, etteikö minulla olisi ollut vaikeita hetkiä sen mokan vuoksi. Mokat ovat myönnettävä ja etenkin tiedostettava. Oli selvää, että minulle tämä ottelu oli erityinen ja olin merkannut sen ylös jo kauan aikaa sitten. Olin tämän joukkueelle velkaa.

– Minun oli oltava tänään muun joukkueen tasolla. Haluan auttaa joukkuetta. Maalit ovat plussaa, mutta voittaminen on tärkeämpää.

Raúl Garcían kausi on ollut vaikea. 18 ottelussa on syntynyt vain kolme maalia. Viime kaudella konkari iski komeat 15 maalia La Ligassa.